Terug naar overzicht

Home of ideas

blog by
Jaimy Logo

Ja, het wordt een uitzonderlijke feestperiode - ietwat in mineur. Er is namelijk helemaal niets te doen. Op zoek naar inspiratie om de verveling te verdrijven? Dankzij onze 5 alternatieve tips beleef je alsnog een geslaagde quarantaine-kerst!

#1 Ongestoord lekker melig doen

Zelfs de meest rabiate hater van kerst en eindejaar kan zich dit jaar ongestoord laten gaan. Die stoerdoenerij à la ‘ is dit jaar nergens voor nodig. Want niemand ziet ’t. Voor één keer - misschien de enige keer in je hele leven - kan je jezelf dus ongestoord wentelen in weemoed en meligheid, op een wolk van geurkaarsen, zelfgemaakte glühwein en Mariah Carey! Tenslotte het was ook écht gewoon een rotjaar, die portie zelfmedelijden heb je ruimschoots verdiend.

#2 Een keertje niét online bestellen?

Verdomd handig, lekker lui vanuit de zetel eten bestellen! Maar passief is het wél. Nu we toch zeeën van tijd hebben, kan je misschien zelf een keertje uitgebreid aan het kokkerellen gaan en eindelijk die fancy kookboeken nog eens afstoffen. Een keertje alles uit de (keuken)kast halen om jezelf en je omgeving te verbazen met een nieuwe signature dish, anders dan een pasta of een slaatje? Kwestie van die corona-kilo’s een beetje te counteren met gezonde, zelfgemaakte kost!

#3 En zélf zorgen voor een leuke levering aan huis?

Na de bovenstaande tip heb je de smaak van het koken dubbel en dik te pakken. Dan kost het vrijwel géén moeite om de ingrediënten wat ruimer te nemen en - in de beste traditie van Ottolenghi - een ultragezonde bloemkooltaart in tahinisaus klaar te stomen voor je dierbaren. Vervolgens kan je als een volleerd fietskoerier het pakketje (veilig) op de drempel afleveren bij buren, familie of vrienden. Verbaasde gezichten gegarandeerd. En een hartverwarmend gebaar in deze barre tijden!

#4 Of je laten inspireren door die nieuwe tv-serie?

Schaak beleeft een heuse revival naar aanleiding van ‘The Queen’s Gambit’, één van de jongste Netflix-blockbusters. Tijd om het wonderkind in jezelf opnieuw boven te halen, niet? Het klinkt natuurlijk ook gewoon bijzonder aanlokkelijk, om je huisgenoot of knuffelcontact ’ns schaakmat te kunnen zetten. Ook een goeie: zelf een schaakbord maken, met een overschotje triplex of stevig karton - het zal niet anders kunnen, want de schaakborden zijn sinds het succes van de serie overal hopeloos uitverkocht.

#5 Tenslotte: plannen maken is altijd gratis (ook als ze peperduur zijn)

Uitstel is geen afstel, dat geldt nu meer dan ooit. Een citytrip, een afterwork drink of gewoon op restaurant,… Met z’n allen hopen we in 2021 gewoon opnieuw te kunnen genieten van het leven... op voorwaarde dat we erin slagen om die hardnekkige pandemie in te dijken. En tijdens al die donkere dagen maken we gewoon een lange lijst vol zotte en feestelijke plannen, is dat afgesproken? Volgend jaar hebben we namelijk wat in te halen. Nog even volhouden, wat denk je?

Ondertussen zijn de vakmannen van Jaimy de komende weken stand-by, om al je renovatie-ideeën te realiseren. Groot of klein, kleurrijk of gedurfd. Zo buigen we die dekselse quarantaine om in echte quality time - in een knus, gezellig en warm huis!

Zoek (en vind) een vakman

Gerelateerde artikels