Terug naar overzicht

Home of ideas

blog by
Jaimy Logo

Ontdek onze coole tips om het huis #staycation-proof te maken! En tegelijk houden we het spaarvarken helemaal intact. Vensterbank-playa: here we come!

Het verlanglijstje met decoratieve ideeën voor de zomer wordt steeds langer! Maar soms moeten we onszelf een beetje intomen. Omdat er bijvoorbeeld geen budget is, of omdat onze favoriete webshop helemaal door de voorraad heen zit. Daarom geven we in dit artikel graag enkele handige tips om het huis deze zomer #staycation-proof te maken. En tegelijk houden we het spaarvarken helemaal intact!

#1. De leukste lenteschoonmaak

Met stip op nummer 1: opruimen. Een voorjaarsschoonmaak is hét ideale gratis tijdverdrijf tijdens de quarantaine. Bovendien ideaal om je af te reageren op al dat thuiswerk en gebrek aan quality time met vrienden en familie! Gooi vervolgens ook je tweedehands kledij of overtollige meubels op een tweedehands-platform. Als het meezit, kan je er nog een handvol euro’s aan verdienen. En last but not least: opruimen en dingen weggooien geeft instant-voldoening én rust in het hoofd!

huis opruimen

#2. DIY: knutselen voor gevorderden

Ja, we zijn helemaal overtuigd van dat trendy schapje mét fancy & origineel ophangsysteem! Maar hadden we onszelf niet voorgenomen om de vinger op de knip te houden? Dan rest er maar 1 oplossing: zelf de handen uit de mouwen steken. In dit geval gaat ’t om een stukje triplex-plaat van op zolder, gecombineerd met een rotan-koord dat we ooit eens opduikelden op de rommelmarkt.

knutselen DIY rotan koord plankje triplex

#3. Vensterbank playa: haal de vakantie in huis

planten stekken sanseveria

Dat weekje Provence of wandelen in de bergen gaat allicht niet door deze zomer. The next best thing: een #staycation in de living, de tuin of op het terras! Maar dan liefst met een béétje groen in de buurt, om de pijn te verzachten. Maak van je vensterbank een echte stadsjungle, en ga meteen aan de slag met zaden, pitjes en stekken van je andere planten. Een sanseveria of monstera kan je bijvoorbeeld makkelijk stekken of vermenigvuldigen. Ook erg handig: lokale Facebook-groepen waar je stekken en plantjes gratis kan ruilen of ophalen!

#4. Upcycling

Think outside the box! Dat houten wijnkistje heeft alle looks om het tot nieuw nachtkastje te schoppen, nee?  En wat als je de lades van dat gammele oude kastje nu eens een likje verf geeft en een nieuwe bestemming geeft als plantenbak? Of een derdehands aardappelkistje: oogt altijd mooi op het terras! Honderden van dit soort upcycle-en knutselideeën voor je interieur sprokkel je vandaag op Pinterest, Instagram, of blogs als Loveproperty!

#5. Kaarsen: niet meer weg te branden

kaarsen recycleren zelf maken

Kaarsen brengen warmte & charme in donkere dagen… en kosten bijna niets. Zeker als je resten bijhoudt en opnieuw gaat omsmelten tot nieuwe exemplaren. Of je kan zelf aan de slag met eaantal goedkope materialen van de drogist of de supermarkt. De jongste jaren zijn kaarsen niet meer weg te branden uit een trendy interieur. Ze laten zich vlot combineren met planten of ruwhouten accenten in het interieur.

De professionals van Jaimy brengen je ideeën tot leven!

Vraag nu een gratis offerte

Gerelateerde artikels