Terug naar overzicht

Home of ideas

blog by
Jaimy Logo

Natuurlijk zijn er de klassiekers, zoals kurk of laminaat. Maar enkele oudjes zijn klaar voor een hippe comeback. Dan denken we aan terazzo, vinyl of Portugese tegels.

Een leuke vloer bij de renovatie of verbouwing van je woning? Daar sta je op! Natuurlijk zijn er de populaire materialen, zoals laminaat of kurk. Enkele oudjes zijn echter bezig aan een verrassende comeback. Of wat dacht je van:

Terrazzo

Oorspronkelijk afkomstig uit Italië, maar pas écht populair geworden in de jaren vijftig en zestig van vorige eeuw. De afgelopen raakte het materiaal wat uit de mode, maar nu is het helemaal retro en opnieuw helemaal terug. Terrazzo bestaat uit cement, marmerkorrels en natuurlijke pigmentmaterialen (of zelfs kristal en glas). Het is bijzonder stevig en waterbestendig, dus uitstekend geschikt voor gebruik in de keuken of badkamer.

terrazzo vloer badkamer keuken

Vinyl

Geloof het of niet: vinyl is alive and kicking. Niet enkel omwille van het prijsargument – nog altijd goedkoper dan de meeste andere alternatieven. Vinyl onderging de afgelopen jaren een heuse technologische make-over. Kwaliteitsvol vinyl is duurzaam en verkrijgbaar in ongeveer alle sjablonen en patronen, visueel nauwelijks te onderscheiden van parket, tegels of natuursteen. Andere pro’s: waterbestendig én makkelijk in onderhoud.

vinyl vloer natuursteen imitatie

Het visgraatmotief

Vroeger vaste prik in grote herenhuizen: een parketvloer met visgraatmotief. Complex en weinig modern ogend, en daarom wat weggedeemsterd. Vandaag is het visgraatmotief opnieuw populair, om strak ogende interieurs een extra (chique) touch te geven. Of het wordt gebruikt in de badkamer. Het plaatsen van een écht visgraatmotief is nog altijd arbeidsintensief en duur. Vaker wordt het gebruikt in vinyl-prints of laminaat.

visgraatmotief vloer hout

Cementtegels, Portugese tegels of azulejos

Misschien de minst verrassende uit het rijtje (wegens al een tijdje terug van weggeweest). De cementtegel uit grootmoeders tijd is opnieuw op weg om een tijdloze klassieker te worden. Superhip én kleurrijk, bruikbaar in tal van toepassingen. Vandaag zijn er tegels in alle mogelijke kleuren en prints. Het retro-exemplaar blijft populair, maar ook opvallende en geometrische patronen zitten in de lift!

cementtegels portugese tegels retro vintage

De vloerders van Jaimy brengen je ideeën tot leven!

Vraag nu een gratis offerte

Gerelateerde artikels