Terug naar overzicht

Home of ideas

blog by
Jaimy Logo

Om je in tijden van thuiswerk écht goed te kunnen concentreren, is een apart kantoor of een thuiswerk-bureau geen overbodige luxe. Heel populair: een bureau in de veranda, met panoramisch én rustgevend zicht op de tuin.

Honderdduizenden Belgen werken vandaag thuis, in een ultieme krachtinspanning om zoveel mogelijk sociaal contact te vermijden en het coronavirus terug te dringen… We werken met z’n allen aan de eettafel in de keuken, de woonkamer, het bureau in de slaapkamer,… En ook werkgevers zien nu het bewijs dat veel meetings en taken net zo efficiënt - of zelfs efficiënter, en met minder kosten - op afstand tot een goed einde gebracht worden.

Thuis werken in een apart bureau met grote glaspartijen is daarom een echte droom! Als je nog geen veranda of orangerie hebt, kan je bijvoorbeeld denken aan een nieuwe veranda of woonuitbreiding, mét ruimte voor een bureau om ongestoord thuis te kunnen werken!

Een veranda als bureau heeft enkele leuke voordelen:

#1 Licht & lucht

Wat is mooier dan een werkplaats die de hele dag baadt in het licht? Natuurlijk licht geeft je energie, wat je productiever maakt. Bovendien is een veranda het perfecte biotoop voor planten, cactussen en bloemen!

#2 Een panoramisch uitzicht

Het beste plekje in huis? Dat is een werkveranda, met uitzicht op de tuin. Ideaal om tussendoor de blik even te laten afdwalen en de gedachten te verzetten. Of om tijdens de zomer een oogje in het zeil te houden wanneer de kinderen in de tuin spelen.

#3 Meer focus & concentratie

Extra meegenomen met een aparte werkruimte voor telewerk of thuiswerk: je kan werk en privé beter gescheiden houden, en je bureau helemaal inrichten zoals jij het wil!

#4 De mogelijkheid om klanten/collega’s (veilig) te verwelkomen

Heel handig voor zelfstandigen en wie vaak ‘telewerkt’: een ruimte of meeting room om klanten of collega’s op een professionele manier - en met de nodige afstand - te kunnen verwelkomen. Zo kan je werk en privé netjes gescheiden houden.

#5 Extra opties voor een werkveranda

Je kan van de gelegenheid gebruik maken om een extra badkamer te installeren, een bergruimte, hobbyruimte, zonnepanelen op het dak,…

#6 Geen vergunning voor kleine projecten

Last but not least: voor veranda's met een oppervlakte kleiner dan 40m2 heb je meestal geen vergunning (of architect nodig). Er is enkel een voorafgaande meldingsplicht bij de gemeente.

Wat heb je nodig om comfortabel te kunnen werken in een veranda?

#1 Goede isolatie en zonwering

Een werkveranda of woonveranda is vandaag een volwaardige leefruimte. Met een goede isolatie, zodat je tijdens de winter en de zomer comfortabel kan werken. Dubbele beglazing of hoogrendementsglas met isolerende profielen is daarom onontbeerlijk. Ook zonwering of glas met zonwerende coating is een goed idee om ’s zomers de hitte buiten te houden.

#2 Akoestische isolatie

Niets zo vervelend als telkens opnieuw uit je concentratie gehaald worden door lawaai elders in het huis. Denk daarom aan tussenwanden en deuren met extra akoestische isolatie.

#3 Extra voorzieningen: internet, verwarming, ventilatie,...

Een bureau is vandaag een beetje een cockpit in het klein, met alle voorzieningen binnen handbereik: elektriciteit, verlichting, internet, verwarming, ventilatie, waterleiding, toilet,… Heel belangrijk dat je alle voorzieningen en domotica vooraf grondig bespreekt met de aannemer of de firma die jouw werkveranda zal realiseren!

Laat je adviseren door een echte veranda-specialist: vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte en vergelijk prijzen van erkende aannemers uit jouw regio!

Vraag advies of een gratis offerte

Gerelateerde artikels