Terug naar overzicht

Home of ideas

blog by
Jaimy Logo

Cocoonen was nog nooit zo gezellig! In dit artikel ontdek je een handvol goedkope DIY-interieurhacks, om er thuis - waar anders - een onvergetelijke eindejaarsperiode van te maken!

#1. De meest onvermijdelijke: een kerstboom

Kerstmis zonder kerstboom is als een café zonder bier. Maar in een notoir année sans, is niets nog wat het lijkt!

Dus: waarom niet eens zelf een kerstboom maken? Je kan bijvoorbeeld aan de slag met restjes hout van palletten, wijn- of appelsienkistjes,… Laat jezelf gerust gaan: camp & kitsch zijn een goed match, indien vakkundig verenigd in een kerstboom.

Kortom, een leuk tijdverdrijf in tijden van lockdown & quarantaine. En geef toe: zo’n customized DIY-kerstboom is een echte life goal! Geen losse dennennaalden, heel instagrammable en bovendien goed voor het milieu, wegens 100% herbruikbaar volgend jaar.

#2. De meest uitnodigende: een feestelijke voordeur

Uitnodigend, maar ook niet. Interpreteer de kerstkrans aan de voordeur dus eerder als: wij blijven lekker thuis en hopen van jou hetzelfde, maak er het beste van en tot volgend jaar!

De meeste kerstkransen zijn werkelijk tijdloos, en dus altijd een goede investering. Omdat de meeste winkels gesloten zijn (en nieuwe kerstkransen dus erg schaars zijn), heb je een perfect excuus om er zelf eentje te gaan knutselen! Onder het motto 'time flies when you're having fun', kan je er een uitstapje aan het bos aan vooraf laten gaan, om samen met je bubbel of knuffelcontact te takjes, bladeren, hulst,… te sprokkelen!

#3. De meest hoopgevende: verlichting

Nu de stad er verlaten bijligt, en de kerstmarkt gecanceld is, zijn we genoodzaakt om zélf voor de nodige sfeer te zorgen. Dat doen we bij voorkeur met passende kerstverlichting om voor, achter of naast het raam te plaatsen. Want wij Vlamingen zijn echte meesters in het creatief aanbrengen van kerstverlichting - daar mogen we terecht trots op zijn! In dat kader denken we dus aan ook een feestelijke slinger aan de balustrade, de brievenbus of de gemetselde sierwaterput in de voortuin. No limits!

Creatief zijn en zelf een een lampjesslinger in elkaar knutselen? Dat willen we graag ten stelligste afraden - tenzij met touw en LED-fietslampjes.

#4. De warmste: een vuurkorf (of misschien toch maar beter kaarsjes)

Een vuurkorf is de nieuwe open haard, te oordelen aan de rush op vuurkorven en -schalen in de doe-het-zelfzaak. Buiten koukleumen en veilig klinken op betere tijden? Erg aantrekkelijk Maar helemaal veilig is het niét! Bij de brandweer en het brandwondencentrum houden ze nu al hun hart vast. Neem dus best een aantal voorzorgsmaatregelen om het vuur te blussen indien nodig. Plaats de vuurkorf op voldoende afstand van de woning, carport of houten afsluiting. Een vuurkorf op een terrasje is al helemaal uit den boze. De combinatie met fleece-dekentjes of vuurwerk is al helemaal levensgevaarlijk.

Helemaal veilig en 100% appartement-proof: kaarsen. In alle soorten, maten en geuren en kleuren!

#5. De meest bourgondische: een mooie feestdis

Dit jaar met een select gezelschap aan tafel? Minder kwantiteit is daarom niet minder kwaliteit!. En waarom zou je dit jaar inboeten op een stemmig versierde feestdis? Zéker als je alle toebehoren al in huis hebt! En anders heb je nog ’ns een goede reden om online te gaan shoppen. Tip: wacht er niet te lang mee, de pakjesdiensten zitten tot over hun oren in het werk!

Het team van Jaimy wenst jou en je dierbaren een knus & gezellig eindejaar, gevolgd door een inspirerend 2021. Keep it safe!

Gerelateerde artikels