Terug naar overzicht

Home of ideas

blog by
Jaimy Logo

Het onderhoud van de cv-ketel in België wordt gekenmerkt door duidelijke regels. Maar de frequentie van het onderhoud kan verschillen per gewest, in Vlaanderen, Wallonië en Brussel… In dit blogartikel zetten we nog even de regelgeving en de (lichte) verschillen per regio op een rijtje.

De overheidsrichtlijnen voor het onderhoud van verwarmingsketels zijn grotendeels gelijklopend. In elk van de drie regio’s is de huurder bijvoorbeeld verantwoordelijk voor (het boeken en opvolgen van) het periodieke onderhoud. Een overzicht per regio:

Frequentie onderhoud cv-ketel in Vlaanderen

In Vlaanderen geldt een tweejaarlijkse onderhoudsplicht voor cv-ketels op aardgas. Voor mazoutketels geldt een jaarlijkse onderhoudsplicht. Ook verplicht in Vlaanderen, bij elk onderhoud: een veegbeurt van de schoorsteen.

Frequentie onderhoud cv-ketel in Brussel

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gelden dezelfde onderhoudsverplichtingen als in Vlaanderen: een jaarlijks onderhoud voor mazoutketels en een tweejaarlijks nazicht voor gasketels.

Frequentie onderhoud cv-ketel in Wallonië

In Wallonië gelden dezelfde regels voor mazoutketels: een jaarlijks verplicht onderhoud met wettelijk attest. Enigszins afwijkend is het driejaarlijkse onderhoud voor gasketels met een vermogen kleiner dan 100 kW. In de praktijk hebben vrijwel alle huishoudelijke condensatieketels een vermogen minder dan 100 kW.

Tijd voor een onderhoud? Doe een beroep op een erkend Jaimy-chauffagist uit jouw buurt!

Boek nu een cv-onderhoud aan vaste prijs


Lees meer:

Gerelateerde artikels