Terug naar overzicht

Home of ideas

blog by
Jaimy Logo

Alle grote fabrikanten van cv-ketels bevelen een regelmatig onderhoud aan. Los van de wettelijke verplichting is zo’n onderhoud ook nodig om de verwarming optimaal en veilig te laten functioneren. Tenslotte garandeert een regelmatig onderhoud ook een langere levensduur van de ketel.

In dit blogartikel vind je de aanbevelingen voor het ketelonderhoud van de meest verkochte merken.

Vaillant ketels

Vaillant is één is van de populairste merken in België, omwille van hun compacte ontwerp, redelijke kostprijs en bedrijfszekerheid. Vaillant adviseert om het onderhoud te laten uitvoeren tijdens het voorjaar of de zomer. Van maart tot oktober zijn verwarmingsmonteurs namelijk minder druk, en focussen ze op het onderhoud van verwarmingsketels. Tijdens de winter geven chauffagisten graag voorrang aan pechverhelping en dringende reparaties.

De experts van Vaillant geven ook het advies om regelmatig de radiatoren te ontluchten, om op die manier overtollige lucht uit het verwarmingscircuit te verwijderen.

Goed om te weten: Vaillant-ketels functioneren het beste met een waterdruk tussen 1,2 bar en maximaal 1,5 bar.

Viessmann ketels

Viessmann is een cv-merk met een wereldwijde reputatie. De Vitodens 111 - een populaire aardgasketel - biedt bijvoorbeeld een uitstekend rendement tegen een redelijke prijs. Ook het compacte formaat is een extra troef.

Viessman raadt aan om contact op te nemen met een erkend verwarmingsspecialist voor het optimale gebruik en het periodieke onderhoud.

De chauffagist kan ook tips geven om duurzaam te verwarmen, of energie te besparen - bijvoorbeeld in combinatie met andere toestellen, zoals vloerverwarming of een warmtepomp.

Bosch en Junkers ketels

Bosch en Junkers maken vandaag deel uit uit van dezelfde Duitse groep. Beide merken raden aan om enkel beroep te doen op erkende verwarmingsinstallateurs.

Goed en regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat de boiler langer meegaat. Op lange termijn kan je op die manier een pak energie besparen. Dat geldt vooral voor moderne condensatieketels, die gekenmerkt worden door een bijzonder verfijnde mechaniek en uiterst precieze verbranding. Indien zo’n ketel niet goed is afgesteld of onderhouden, kan dat resulteren in een slechte of onvolledige verbranding. Ook het ophopende vuil binnenin de brander kan de prestaties van de ketel na enkele jaren ernstig hypothekeren.

Bulex ketels

Bulex becijfert dat een goed onderhouden gasboiler zo’n 15% zuiniger is. Dat betekent een mooie besparing op het eind van het jaar. En tegelijkertijd verleng je de levensduur van de ketel.

Buderus ketels

Nog een merk dat onderdeel is van de Bosch-groep. Buderus specialiseert vandaag vooral in een topsegment cv-ketels voor grote en residentiële woningen. Via de onderstaande links maak je kennis met alle stappen die nodig zijn voor een goed onderhoud van de verwarmingsketel:

Waarom een beroep doen op een Jaimy-chauffagist voor het onderhoud van de cv-ketel?

Onze chauffagisten zijn gespecialiseerd in alle grote merken. Wie een afspraak boekt via Jaimy, kan rekenen op een onderhoud door een erkend en gecertificeerd cv-expert. Met een service van de hoogste kwaliteit, dat spreekt voor zich.

Boek nu een cv-onderhoud aan vaste prijs

Lees meer:


Gerelateerde artikels