Terug naar overzicht

Home of ideas

blog by
Jaimy Logo

In nieuwbouwprojecten is de keuze voor LED-verliching snel gemaakt. Moeilijker kiezen is het bij een renovatie van een woning of appartement. Nochtans is LED vandaag een volwaardige en duurzaam alternatief voor klassieke verlichting. En dat om verschillende redenen.

In dit blogartikel zetten we even een paar argumenten op een rijtje waarom LED-verlichting een goed alternatief is voor klassieke lampen, spaarlampen en halogeenspots.

1. Energie- en kostenbesparend

In een gemiddelde gezinswoning branden anno 2019 nog altijd 11 gloei- en halogeenlampen. Wie deze vervangt, bespaart zo’n 35 euro per jaar. Een LED-lamp verbruikt tot 90% minder stroom dan een gloeilamp, en 75% minder dan een halogeenlamp. Hét argument om te investeren in LED-verlichting!

2. Duurzaam

Een LED-lamp gaat 15 tot 25 keer langer mee dan een klassieke lamp of spaarlamp. LED-installaties zijn dus duurder in aankoop, maar betalen zichzelf dubbel en dik terug op termijn. Bovendien zijn LED-lampen heel wat beter bestand tegen schokken, omdat ze geen gloeidraad hebben.

3. Veilig

Een LED-lamp produceert weinig of geen warmte, en is dus een stuk veiliger als er toevallig contact is met een gordijn, kledingstuk,… Vooral met kinderen of huisdieren in huis is dat een hele geruststelling.

4. Integratie met domotica

LED-verlichting en domotica gaan vandaag hand in hand. Verlichting wordt steeds ‘smarter’, zodat je ze perfect kan aansturen via een app of voice command, ook vanop afstand (bijvoorbeeld als je op reis bent). En hou je nauwgezet het verbruik in de gaten.

5. Design

Heel wat LED-armaturen zijn echte design-objecten geworden. Vooral strakke, smalle elementen in geven een moderne, minimale touch aan de woning. Let op: LED-lampen produceren doorgaans een minder diffuus licht dan gloei- en halogeenlampen, dus denk goed na over een ideale plaatsing.

6. Lichtkleur

Oorspronkelijk werd LED-verlichting bestempeld als eerder koel en koud. Dat is voorbij. Vandaag bestaan er ook heel wat LED-toepassingen die een warm en gezellig licht verspreiden.

Led’s do it!

Klaar om over te schakelen naar LED-verlichting? Advies vraag je best aan een elektricien, die je kan helpen bij het opstellen van een lichtplan op maat van jouw woning!

De professionals van Jaimy brengen je ideeën tot leven!

Vraag nu een gratis offerte

Gerelateerde artikels