Terug naar overzicht

Home of ideas

blog by
Jaimy Logo

Veel ouderen stellen een verblijf in een woonzorgcentrum graag zo lang mogelijk uit. Een verblijf woonzorgcentrum is bovendien een flinke hap uit het budget. Mits een aantal aanpassingen en ingrepen kan je heel wat jaren langer zelfstandig thuis wonen, op een veilige en comfortabele manier!

De grootste bekommernis voor een onbezorgde oude dag thuis? Fysieke hindernissen, zoals drempels, steile trappen of een verouderde badkamer op de bovenverdieping. De meeste letsels of ziekenhuisopnames bij ouderen zijn namelijk het gevolg van een val. Op hogere leeftijd kan dat ernstige gevolgen hebben. Een kleine ongeluk kan de mobiliteit en zelfstandigheid van ouderen ingrijpend veranderen. Zo'n situatie genereert stress, een groeiende angst voor een nieuwe val, of bezorgdheid om extra zorg van familie of vrienden.

Renovatie-ingrepen voor een onbezorgde oude dag thuis

Enkele preventieve ingrepen in de woning kunnen het comfort en de veiligheid voor ‘de oude dag’ gevoelig verhogen. In dit artikel zetten we er enkele op een rijtje:

Subsidies en premies voor renovaties

De Vlaamse Overheid heeft enkele subsidies en premies voor renovaties en aanpassingen die langer thuiswonen voor ouderen financieel ondersteunen:

Op zoek naar advies of een offerte? Doe beroep op de expertise van een erkend Jaimy-vakman!

Gerelateerde artikels