Terug naar overzicht

Home of ideas

blog by
Jaimy Logo

Tijdens de heetste dagen van de zomer bivakkeren we binnen. En daar willen we graag frisse, opgewekte kleuren bij, alsof we op vakantie zijn in Zuid-Europa. Ontdek onze 4 favoriete zomerkleuren.

Mediterraans blauw

De Middellandse Zee bij jou in de slaapkamer? Dat kan, met een slaapkamermuur in zuiders hemelsblauw! Ideaal in combinatie met neutrale tinten, zoals wit, grijs of ivoor. Nog een tip: mediterraans blauw in de badkamer, of een tegelvloer met een motief in mediterraans blauw.

Lichtgeel

lichtgeel

Dé comeback van de zomer is voor rekening van geel! Na jaren van ballingschap is lichtgeel dus helemaal terug. In een oogwenk zitten we in Italië, waar deze kleur altijd is gekoesterd. Lichtgeel leent zich trouwens uitstekend in combinatie met oker- of terracottatinten.  

Tip: Vermijd geel in de slaapkamer als je een moeilijke slaper bent.

Robijnrood

Robijnrood is op het eerste zicht een gewaagd keuze, wegens de relatief donkere tint. Toch verleent robijnrood een luxueuze 'chic' aan je woonkamer. Er is het subtiele spel met het binnenvallende licht, en de uitstraling van warmte en comfort. Uiterst geschikt bij grote kamerplanten en donkerhouten meubels.

Parelgrijs

parelgrijs slaapkamer schilderen

Parelgrijs is een koele minnaar, wegens minder flashy en opvallend. Maar des te meer rustgevend en relaxt. Ideaal als decor bij een verkwikkend bad of een verkoelende nachtrust!

Op zoek naar kleurenadvies van een echte expert? Ontdek onze prijsgids voor schilderwerk per vierkante meter.

Vraag een gratis offerte aan een erkend schilder

Gerelateerde artikels