Terug naar overzicht

Home of ideas

blog by
Jaimy Logo

Tijd voor een nieuw kleurtje in huis? Brave Gound zou wel eens dé tint van 2021 kunnen worden. Geen schreeuwerige of opvallende kleur, maar rustgevend. En ze past helemaal in de trend naar een organischer interieur, in plaats van een wit en strak design.

Brave Ground: rust & harmonie in turbulente tijden

Brave Ground past in de Ambiance Trend Collection 2021 van Levis, en zal het volgende jaar (een beetje meer) kleur geven. Overheersend in de collectie zijn lichtbruine en beige tinten, om een natuurlijke en relaxte sfeer in huis te creëren. Ideaal als rustpunt in deze turbulente tijd!

Brave Ground: what’s in a name?

2020 is een jaar om snel te vergeten. 2021 kan enkel beter worden - hoewel de vooruitzichten onzeker blijven en een portie voorzichtigheid geboden is. Schreeuwerige en opvallende kleuren zijn even not done. Keep calm & carry on, is nu even het devies - en warme tinten passen passen uitstekend bij de huidige tijdsgeest. Ondertussen houden we moed, en doe we verder. Vandaar ‘brave’ of ‘dapper’. En de ‘ground’ verwijst naar de aardkleurige tinten: sober en subtiel luxueus.

Brave-ground: een echte allrounder

Brave Ground is multi-inzetbaar in elke woning. De kleur valt makkelijk te combineren met discrete, maar ook met opvallende tinten. Dan denken we in de eerste plaats aan geel, oker, wit, groen...

Of je kan aan de slag met de complementaire tinten uit dezelfde reeks. Tenslotte laat Brave Ground zich graag flankeren door hout of antieke/vintage meubelen, voor een rustieke landelijke uitstraling. In een nieuwe of moderne woning zorgt Brave Ground daarentegen voor een welkom rustgevend contrast.

De tips van Jaimy bij het kiezen van verf

Verf kiezen is een heikele klus, gezien het enorme aanbod. De belangrijkste argumenten bij het kiezen van de juiste verf:

  • Wat is de ondergrond die ik wil schilderen, en hoe slijtvast moet de verf zijn?
  • Vermijd binnenshuis zoveel mogelijk giftige solventen en additieven. Gelukkig bestaan er vandaag heel wat alternatieven, zoals natuurverven of acrylverf.
  • Raadpleeg onze prijsgids om een idee te krijgen van de kostprijs van een professionele schilder per m2.
Vraag advies of een gratis offerte

Gerelateerde artikels