Blog
Inspiratie & ideeën

Van welke interieur-upgrades word ik het gelukkigst?

Welke ingrepen, verbouwingen of renovaties leveren het meeste voldoening of instant-happiness op? Dat is de centrale vraag achter een opmerkelijk Amerikaans onderzoek.

  • Filip
    Filip

    Filip
Filip
Van welke interieur-upgrades word ik het gelukkigst?

Het onderzoek resulteert in een zogenaamde ‘Joy Score’. De projecten met de hoogste happiness-score? Wij zetten ze even voor je op een rijtje:

1. Een make-over van de keuken

De ingreep met de hoogste score. Hier word je dus het gelukkigst van. Omdat een keuken het grootste effect heeft op je levensstijl. In eerste instantie zijn er natuurlijk de nieuwe/moderne inbouwapparaten. Maar wat mensen écht gelukkig maakt: ze brengen meer tijd samen door aan de eettafel in de keuken. Bovendien krijg je natuurlijk ook zin om vaker en gezonder te koken.

2. Je hele woning in een nieuw kleurtje

Misschien de meest voor de hand liggende methode om je happiness-factor een boost te geven. Wie kiest voor een fris laagje verf, wordt daar instant-gelukkig van. Maar liefst 88% van de respondenten geeft aan meer tijd thuis door te willen brengen. En dat allemaal dankzij een schilderbeurt.

3.  Inbouwkasten

Eindelijk weg met alle rommel die overal rondslingert in huis! Daar kan je niet anders dan tevreden over zijn. De berg spullen groeit steevast: speelgoed van de kinderen, kledij, boeken,… Tot je er genoeg van hebt, het constante opruimen (& zoeken naar verloren spullen). En geef toe: een strakke houten inbouwkast is vaak ook een mooi stukje design.

4. Nieuwe ramen

Geen onaardige investering, maar nieuwe ramen geven meteen voldoening. Je krijgt ’t er meteen lekker warm van. En het helpt om het hoofd koel te houden in de zomer. Last but not least: je energiefactuur neemt een flinke duik.

Vraag nu een gratis offerte

Bron: Realtor.com