Terug naar overzicht

Home of ideas

blog by
Jaimy Logo

Je wil renoveren of verbouwen? Dan loont het de moeite om even te checken voor welke premies, subsidies of leningen je in aanmerking komt! Vooral wie investeert in energiebesparende maatregelen, kan vandaag rekenen op aanzienlijke financiële ondersteuning!

Via de onderstaande zoekrobots van de Vlaamse Overheid vind je in een handomdraai alle beschikbare premies en subsidies, afgestemd op jouw postcode en je geplande renovatiewerken:

Zoek premies en subsidies voor je renovatie

Premie-overzicht per categorie

De Vlaamse renovatiepremie en de Totaalrenovatiebonus

De twee belangrijkste of meest omvangrijke premies voor wie ingrijpend wil renoveren of verbouwen:

  • Vlaamse Renovatiepremie: een premie van maximaal 10.000 euro die tot 30% van je facturen dekt. Vooral bestemd voor structurele werken, dakwerken, plaatsen van nieuwe ramen, sanitair, elektrische installaties en centrale verwarming.
  • Totaalrenovatiebonus: wie 3 of meer ingrepen doet om energie te besparen, kan een totaalrenovatiebonus aanvragen bij de netbeheerder. Onder energiebesparende maatregelen vallen onder meer: nieuwe beglazing, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, kelderisolatie, de installatie van een warmtepomp, een zonneboiler en het plaatsen van een ventilatiesysteem.

Nieuwe renovatiepremies en voordelen vanaf 2021

Andere interessante premies en financiële voordelen

Voordelige of groene lening voor renovatie

Alle beetje helpen. En dan denken we natuurlijk ook aan een voordelige of groene lening voor een renovatie of verbouwing. Een greep uit de mogelijkheden voor het aanvragen van een lening met lage rente:

Premies en subsidies voor renovaties in Brussel

  • Energiepremie voor investeringen in isolatie, ventilatie, een efficiënter verwarmingssysteem of hernieuwbare energie. De premie kan oplopen op tot ongeveer 20% van de factuur.
  • Premie voor de renovatie van het woonmilieu: voor thermische isolatie, ventilatie of de installatie van een regenwaterreservoir,... Geldig voor woningen ouder dan 30 jaar (op het moment van de aanvraag).
  • Brusselse Groene Lening: met vaste rente tussen 0 en 2%. Deze lening is bestemd voor investeringen in hernieuwbare energie, isolatie en ventilatie.

Premie-advies van Jaimy

  • Hou altijd  je facturen bij! Dat is noodzakelijk bij het correct indienen van een aanvragen voor premies en subsidies.
  • Vraag je Jaimy-vakman dus gerust om advies over beschikbare premies! Erkende vakmensen zijn steevast goed op de hoogte van de precieze voorwaarden om in aanmerking te komen voor een aanvraag.
Vraag advies of een offerte aan een erkend vakman uit de buurt

Gerelateerde artikels