Terug naar overzicht

Home of ideas

blog by
Jaimy Logo

We weten het allemaal: de impact van kleuren op je gemoed is enorm. Ben je klaar voor een nieuwe kleur in de keuken of slaapkamer?. Donkere herfst- en wintermaanden vragen dan ook om kleurrijke oplossingen! In dit artikel zetten we enkele van onze favoriete kleurtips & schilderhacks op een rijtje.

We weten het allemaal: de impact van kleuren op je gemoed is enorm. Ben je klaar voor een nieuwe kleur in de keuken of slaapkamer?. Donkere herfst- en wintermaanden vragen dan ook om kleurrijke oplossingen! In dit artikel zetten we enkele van onze favoriete kleurtips & schilderhacks op een rijtje.

Vraag nu een gratis offerte

#1 Pasteltinten in de keuken

verf keuken schilderen pastel

Uitgekeken op de keuken? Geen geld voor een nieuwe? Met een creatieve geest en een gedurfde kleurkeuze wordt je oude keuken opnieuw dé blikvanger in huis! Of wat dacht je van citroengeel, zuurstokroze, muntgroen... Terwijl je toch bezig bent: geef niet enkel die muren een fris kleurbad, maar ook de kastjes en/of het meubilair!

#2 Zwart is voor durvers

idee schilderen zwart muren accent

Oei, zwart!? Niet evident! Zeker in de woonkamer. Maar niets is minder waar. Zwart brengt namelijk volume, pit én karakter in de woonkamer. Je hoeft natuurlijk niet de hele living onder te dompelen in zwart, en matte tinten geven een luchtiger effect. Slim en doelgericht gebruik van zwart levert een prachtig contrast op met meubels én accentueert design-objecten. Erg dankbaar in combinatie met een witte of licht getinte vloer, bijvoorbeeld beton, natuursteen of hout.

#3 Flitsende kleuren in de slaapkamer

slaapkamer verven schilderen geel felle kleuren

The future looks bright, met 'n fris kleurtje in de slaapkamer. Ideaal om ’s ochtends goedgehumeurd uit bed te stappen. Zelf houden we van opgeruimde en opvallende tinten als trendy saffraangeel, boreaal roze of benzineblauw.

#4 Terracotta: de trend?

terracotta tint aardekleur beige roze pastel verf schilderen

Terracotta is een warme en natuurlijke tint – die ons terugvoert naar herinneringen aan vakanties in zonnige oorden. Dat gevoel willen we opnieuw in huis halen! In de woonkamer, badkamer, keuken, of zelfs op het terras. Bovendien leent terracotta zich uitstekend in combinatie met handwerk, zoals aardewerk, tapijten of vintage meubelen. Een andere slam-dunk om indruk te maken: de combinatie met tinten in beige en roze!

#5 Wit in Scandinavische stijl

interieur wit verf schilderen scandinavisch

Wit is altijd veelzijdig! En bovenal: een must in kamers met weinig natuurlijk licht, of in kleine ruimtes. Vooral de combinatie met houten meubels doet ons wegdromen. Ook een geheide hit: een kleurrijk tapijt en enkele mooie groene planten (zoals een monstera, ficus of aloë vera). Wit is rustgevend in de slaapkamer, oogt modern in de woonkamer en geeft een landelijk gevoel in een rustieke keuken. En oja: wit wordt pas helemaal tijdloos in combinatie met pastelkleuren en natuurlijke tinten zoals zand of oker.

Onze tip: laat je creativiteit de vrije loop en geef ruimte aan (gedurfde) kleurcombinaties en opvallende contrasten. Donkere tijden vragen om kleurrijke oplossingen!

De schilders van Jaimy brengen je ideeën tot leven!

Vraag nu een gratis offerte

Gerelateerde artikels