Terug naar overzicht

Home of ideas

blog by
Jaimy Logo

Een waterkraan die druppelt in de keuken of badkamer? Da’s een echte no-brainer: zo snel mogelijk vervangen! Met een nieuwe mengkraan of een thermostatische mengkraan haal je meteen ook een stukje design in de keuken of badkamer!

Waterkraan vervangen in de badkamer of de keuken? Een goed idee dat je op jaarbasis tientallen of zelfs honderden euro’s kan doen besparen! Een waterkraan die druppelt in de keuken of badkamer? Da’s een echte no-brainer: zo snel mogelijk vervangen!

Gewone mengkraan in keuken of badkamer

mengkraan keuken

Met een nieuwe mengkraan ben je niet enkel verlost van een lek of waterverlies. De nieuwe generatie waterkranen is bovendien een pak zuiniger dan de oude. Vrijwel alle waterkranen in de keuken en de badkamer vandaag zijn mengkranen. Enkele voordelen en kenmerken van een nieuwe mengkraan:

  • Een mengkraan heeft meteen de juiste temperatuur. Bijregelen is een koud kunstje. Het mechanisme en de regel-gevoeligheid van een gewone waterkraan zijn veel delicater.
  • Snel de juiste temperatuur vinden, betekent ook: water besparen. Op het eind van de rekening bespaar je honderden liters water!
  • De gemiddelde prijs van een goede mengkraan: 40 à 60 euro.

Thermostatische mengkraan voor douche of bad

thermostatische mengkraan

In de douche, de inloopdouche of het ligbad zal de loodgieter vandaag een thermostatische kraan installeren. Enkele voordelen en kenmerken van een thermostatische kraan:

  • Al na een paar seconden is het water in het bad of de douche op de gewenste, vooraf ingestelde temperatuur. Het water komt sneller op temperatuur, er is dus minder waterverspilling.
  • Thermostatische mengkranen zijn comfortabel en erg compact.
  • Veilig, ook voor kinderen. Met een knopje kan je de watertemperatuur blokkeren op maximum 38 graden. Ook de buitenkant van de kraan wordt niet heet.
  • Thermostatische mengkranen voor de douche of het bad zijn verkrijgbaar in alle maten en vormen. Soms zijn het echte designstukken.
  • Gemiddelde kostprijs: 200 à 250 euro.

Nieuwe mengkraan installeren? Boek een afspraak of vraag advies en een offerte aan een Jaimy-loodgieter uit je buurt!

Vraag nu een gratis offerte

Gerelateerde artikels