Terug naar overzicht

Home of ideas

blog by
Jaimy Logo

Stel: je wil een nieuwe vloer of vloerbedekking in de slaapkamer. Wat kies je? Parket of laminaat? Tegels? Kurk? En vasttapijt of vinyl, is dat wel een goed idee? Wij zetten voor jou de opties op een rijtje!

1# Parket: voor een warme look en uitstraling

Parket is al jaren niet meer weg te denken als slaapkamervloer. Of het nu gaat om massief parket of gelamineerd parket. Parket wint nog altijd aan populariteit, omwille van de warme en stijlvolle look. Parket is bovendien verkrijgbaar in lichte en donkere houtsoorten, op maat van elke smaak.

Voor een kinderkamer is massief parket echt perfect. Het is bestand tegen schokken en vallende voorwerpen.

De prijs van massief parket ligt natuurlijk een stuk hoger, maar het is de investering waard. Massief parket is bovendien heel onderhoudsvriendelijk: water en zeep volstaan voor een grondige poetsbeurt.

Als de parketvloer in de buurt van een badkamer wordt gelegd, dan kies je best voor een vochtbestendige vloer, zoals laminaat. Ook een optie: de parketvloer afdoende behandelen met een vochtwerende vernis of bovenlaag.

2# Vinyl: de budgetvriendelijkste

Vinyl is relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen. Het is een bijzonder geschikt voor kinderkamers: schokbestendig en makkelijk te onderhouden. De verkoopcijfers van vinyl zitten de jongste jaren opnieuw in de lift. Omwille van de quasi-eindeloze mogelijkheden in prijzen, kleuren, reliëf, patronen met vloertegels of houtplanken,... Voor elk wat wils!

Ook zijn er vandaag steeds meer vinylvloeren zonder schadelijke of vluchtige organische stoffen. Beter voor het milieu en de luchtkwaliteit in huis!

TIP: Vergeet niet om zelfklevende viltjes of stoelglijders aan te brengen onder de stoelpoten! Zo vermijd je putjes, krassen en vlekken op je nieuwe vloerbedekking!

3# Tapijt: comfort & warmte

Een tapijt of vasttapijt brengt meteen een gevoel van beslotenheid en comfort. Ideaal dus voor een gezellige slaapkamer. In de kinderkamer komt vasttapijt ook goed tot zijn recht: ideaal om rond te lopen op blote voeten, zonder risico om uit te glijden.

Veel mensen mijden vandaag vasttapijt, omdat het allergieën in de hand zou werken. Daar heeft de tapijtsector wat op gevonden: een oppervlakte-behandeling met anti-allergene stoffen, om huisstofmijt te voorkomen.

Tapijt is zeer tenslotte zeer aangenaam in combinatie met vloerverwarming: het helpt de warmte in de vloer zo lang mogelijk vast te houden.

4# Tegels: de klassieker

Tegelvloeren zijn vaak een echte no-brainer. Ze zijn makkelijk in onderhoud, slijtvast en zijn beschikbaar in alle soorten en vormen: een moderne of industriële look, een klassieke of landelijke look,…

Tip: tegels zijn ideaal om te combineren met een een tapijtje, kussens, mooie gordijnen,... Dat geeft gegarandeerd een warm contrast!

5# Kurk: de best isolerende

Kurk is het buitenbeentje. En toch weer niet. Want een kurkvloer heeft alles voor een perfecte slaapkamervloer: warm, stevig, onderhoudsvriendelijk, een gezellige, organische uitstraling (en een dito gevoel aan de voeten). Bovendien is kurk bijzonder geschikt voor de slaapkamer van de kinderen. En doorgaans een stuk(je) goedkoper dan parket.

En last but not least: in tegenstelling tot de meeste andere materialen, is kurk isolerend. Tegen koude, maar ook tegen geluid!

Nieuwe vloer leggen? Op zoek naar advies over de beste soort vloerbedekking in de slaapkamer? Vraag advies of een offerte aan één van onze gespecialiseerde vloerders of vakmensen gespecialiseerd in het plaatsen van vloerbedekking:

Vraag een gratis offerte

Gerelateerde artikels