Jaimy Logo

Najaarsactie Delhaize-klanten

CV-onderhoud

met wettelijk attest

 • Zuiniger én veiliger

  Een goed onderhouden ketel verbruikt tot 10% minder energie, waardoor een gemiddeld gezin minstens 100 euro bespaart op de energiefactuur. Bovendien is een goed functionerende ketel veiliger, met minder risico op CO-vergiftiging.

 • Minder risico op pannes

  Tijdens een jaarlijks of tweejaarlijks onderhoud kunnen kleine defecten snel opgespoord worden. Zo vermijd je dat de ketel plots in panne valt, en je grote herstellingskosten moet betalen. Een goed onderhouden boiler gaat bovendien langer mee!

 • Wettelijk helemaal in orde

  De Vlaamse overheid schrijft voor dat een mazoutketel jaarlijks moet nagekeken worden, een gasketel elke 2 jaar. Na het onderhoud krijg je van onze chauffagist een verbrandingsattest of certificaat, zodat je overal mee in orde bent!

20 € korting voor Delhaize-klanten

Veelgestelde vragen over het cv-onderhoud

Delhaize-klanten die een cv-onderhoud boeken via Jaimy, kunnen rekenen op onze kwaliteitsgarantie en een vaste, vooraf bepaalde prijs. Jaimy werkt samen met een netwerk van erkende chauffagisten en firma's, overal in België. Onze onderhoudsexperts beschikken allemaal over een officieel attest 'technicus gasvormige brandstoffen'. Betalen doen je pas na de onderhoudsbeurt.

Ja. De Vlaamse Overheid verplicht een periodiek onderhoud van de centrale verwarmingsketel:

 • Op aardgas: tweejaarlijks verplicht onderhoud
 • Op mazout: jaarlijks verplicht onderhoud

Je moet van de overheid beschikken over een geldig reinigings- en verbrangdingsattest. Dat ontvang je na een geslaagd onderhoud via Jaimy. Deze attesten heb je ook nodig voor de verzekeringsmaatschappij en de brandpolis, mocht er ooit iets misgaan. Goed bijhouden is de boodschap!

Onze prijzen zijn inclusief 6% btw, verplaatsingskosten en de volgende stappen van een standaard onderhoudsbeurt:

 1. Controle van de algemene staat van de installatie.
 2. Het reinigen van de cv-ketel. Voor het reinigen van de schoorsteen - verplicht bij cv-installaties op mazout - reken je best op een supplement van 20 €.
 3. Controle van de wettelijk voorgeschreven veiligheidsmaatregelen.
 4. Nazicht van de belangrijkste onderdelen van de ketel.
 5. Het opmaken en afleveren van een wettelijk attest.


  Nieuwe onderdelen of vervangstukken zijn niet inbegrepen in de prijs, zoals bijvoorbeeld een nieuwe dichting of ontsteking. In dat geval is het gebruikelijk dat een extra kost wordt aangerekend. Die situeert zich doorgaans tussen 5 € en 100 €.


  Meer info over de verschillende stappen van een cv-onderhoud.

We werken samen met een nationaal netwerk van CV-experten. Alle chauffagisten die een CV-onderhoud uitvoeren in opdracht van Jaimy, moeten verplicht beschikken over een overheidserkenning, als 'technicus gasvormige brandstoffen' (aardgas) of 'vloeibare brandstoffen' (mazout). Deze erkenning laat toe om een correct onderhoud uit te voeren; en aansluitend een geldig verbrandings- en reinigingsattest uit te reiken.

We streven er telkens naar om onze klanten contact te brengen met een chauffagist uit de eigen regio. Zo beperken we de ecologische voetafdruk en steun je de lokale ondernemer. In drukke periodes kan het echter gebeuren dat we iets verder op zoek moeten naar een beschikbare chauffagist om je zo snel mogelijk te helpen.

Ten slotte worden al onze technici geëvalueerd na elke interventie. De beoordelingen en reviews van onze klanten dragen bij aan onze service, transparantie en continue optimalisering van ons nationaal netwerk van professionele chauffagisten!

Een nazicht of onderhoud van de cv-ketel plan je best op tijd, vóór de eerste winterprik. Waarom?

 • Niets zo vervelend als thuis in de kou zitten: de meeste pannes doen zich pas voor als de ketel écht moet gaan werken. Als het buiten koud wordt. Dan hebben de meeste chauffagisten het echter razend druk met pechverhelping.
 • Chauffagisten hebben het minder druk tijdens de lente, de zomer en de herfst. Dan is het makkelijker én handiger om een afspraak te maken. Bovendien kan je dan rekenen op een mooie korting.
 • Mocht er tijdens het onderhoud een probleempje opduiken, is het minder erg om even zonder verwarming te vallen. Da's een ander verhaal wanneer de vrieskou toeslaat.

Absoluut, en zelfs meer dan een oude cv-ketel!

In tegenstelling tot de oudere, atmosferische cv-ketels, gaat de nieuwe generatie condensatieketels ook restwarmte halen uit de verbranding van rookgassen. Dat gebeurt via een heel verfijnde mechaniek, die regelmatig moet gereinigd worden. Als dat niet gebeurt, zal het aangekoekte vuil gaan inwerken op de brander, zodat deze niet meer optimaal kan functioneren. Op iets langere termijn kan een gebrek aan onderhoud ernstige storingen of pannes veroorzaken.

Je ketel-onderhoud in 3 stappen

 • 1.

  Kies de datum

  Vul het formuliertje in bovenaan deze pagina en kies een datum voor het onderhoud.

 • 2.

  Je ontvangt een bevestigingsmail

  Je ontvangt onmiddellijk een bevestiging via e-mail met de gegevens van de chauffagist.

 • 3.

  De chauffagist komt bij je langs

  Je betaalt de chauffagist pas na het onderhoud en de ontvangst van het wettelijk attest.

Wat vertellen onze klanten?

 • Bert

  Hasselt

  "Ik was net verhuisd, en zocht iemand voor het onderhoud van mijn gasboiler. Via Jaimy by Belfius vond ik meteen een goede chauffagist. HIj hield zich netjes aan de afgesproken prijs. Het volgende onderhoud over 2 jaar mag hij ook komen doen!"

 • Nina

  Turnhout

  "Ik herinner me dat ik ooit urenlang moest rondbellen, of per mail offertes opvragen om een chauffagist te vinden... Amper een week na mijn aanvraag via Jaimy had ik al een chauffagist aan de deur, voor een nazicht en een wettelijk attest. Met een leuke korting bovendien!"

 • Joeri

  Aalst

  Een aantal jaar geleden zat ik tijdens de winter plots zonder verwarming en warm water. Vreselijk! Ik moet eerlijk toegeven dat ik het onderhoud van de chauffageketel al een paar jaar had uitgesteld. Anders hadden ze dat probleempje sowieso opgelost tijdens het onderhoud."

Meer dan 30.000 tevreden klanten

Jaimy is dé Belgische referentie voor het onderhoud van je cv-ketel.