Boek een Jaimy-onderhoud en ontvang 15% korting bij Gamma

Meer info
Jaimy Logo

Boek een

CV-onderhoud

tijdens de lente


Een cv-onderhoud is wettelijk verplicht. En noodzakelijk om de ketel in conditie te houden na de koude winter. Een goed onderhouden ketel is zuiniger en valt minder vaak in panne.

 • Zuiniger én veiliger

  Een goed onderhouden ketel verbruikt tot 10% minder energie, waardoor een gemiddeld gezin jaarlijks ongeveer 100 euro bespaart op de energiefactuur. Bovendien is een goed functionerende ketel veiliger, met minder risico op CO-vergiftiging.

 • Minder risico op pannes

  Tijdens een jaarlijks of tweejaarlijks onderhoud kunnen kleine defecten snel opgespoord worden. Zo voorkom je dat de ketel plots in panne valt, en je grote herstellingskosten moet betalen. Een goed onderhouden boiler gaat bovendien langer mee!

 • Wettelijk helemaal in orde

  De Vlaamse overheid schrijft voor dat een mazoutketel jaarlijks moet nagekeken worden, een gasketel elke 2 jaar. Na het onderhoud krijg je van onze chauffagist een verbrandingsattest of certificaat, zodat je overal mee in orde bent!

Voordelen van een vakkundig cv-onderhoud

Veelgestelde vragen over het cv-onderhoud

Ja. De Vlaamse Overheid verplicht een periodiek onderhoud van de centrale verwarmingsketel:

 • Op aardgas: tweejaarlijks verplicht onderhoud
 • Op mazout: jaarlijks verplicht onderhoud

Een nazicht of onderhoud van de cv-ketel plan je best op tijd, alvorens het buiten koud wordt. Waarom?

 • In panne val je meestal pas als de ketel écht moet gaan werken. Als het dus koud wordt. Dat moet je proberen te vermijden, omdat de chauffagisten het dan druk hebben. Niets zo vervelend als thuis in de kou zitten!
 • Chauffagisten hebben het minder druk tijdens de lente, de zomer en de herfst. Dan is het makkelijker én handiger om een afspraak te maken.
 • Mocht er tijdens het onderhoud een probleempje opduiken, is het minder erg om even zonder verwarming te vallen.

Je moet van de overheid beschikken over een geldig reinigings- en verbrangdingsattest, uitgereikt door een erkend 'technicus gasvormige brandstoffen'. Deze attesten heb je ook nodig voor de verzekeringsmaatschappij en de brandpolis, mocht er ooit iets misgaan.

Absoluut, en zelfs meer dan een oude cv-ketel!

In tegenstelling tot de oudere, atmosferische cv-ketels, gaan condensatieketels ook restwarmte halen uit de verbranding rookgassen. Dat gebeurt via een heel verfijnde mechaniek, die regelmatig moet gereinigd worden. Als dat niet gebeurt, zal het aangekoekte vuil gaan inwerken op de brander, zodat deze niet meer optimaal kan functioneren. Op iets langere termijn kan een gebrek aan onderhoud ernstige storingen of pannes veroorzaken.

Je ketel-onderhoud in 3 stappen

 • 1.

  Laat vrijblijvend je contactgegevens achter

  Vul het formuliertje in bovenaan deze pagina.

 • 2.

  Wij nemen contact met je op

  Binnen 24u bellen we je op om een afspraak te regelen met een erkend chauffagist in jouw regio.

 • 3.

  De chauffagist komt bij je langs

  Je betaalt de chauffagist pas na het onderhoud en de ontvangst van het wettelijk attest.

Boek een Jaimy-onderhoud en ontvang 15% korting bij Gamma

 1. Boek je cv-onderhoud via Jaimy, tot 31/05/21. Vul het contactformuliertje in en wij bellen je op om een afspraak met een onderhoudstechnicus in te plannen (in mei, of later).

 2. Je ontvangt een Gamma-kortingsbon. Na het bevestigen van de afspraak met de onderhoudstechnicus sturen we jou een automatische e-mail met een Gamma-promocode.

 3. Gebruik de promocode bij Gamma en ontvang 15% korting op je volgende aankoop. De korting is eenmalig geldig in de winkels en op de Gamma-website, tot en met 30 juni 2021.

Niet te missen!

Wat vertellen onze klanten?

 • Bert

  Hasselt

  "Ik was net verhuisd, en zocht iemand voor het onderhoud van mijn gasboiler. Via Jaimy vond ik meteen een goede chauffagist. HIj hield zich netjes aan de afgesproken prijs. Het volgende onderhoud over 2 jaar mag hij ook komen doen!"

 • Nina

  Turnhout

  "Ik herinner me dat ik ooit urenlang moest rondbellen, of per mail offertes opvragen om een chauffagist te vinden... Amper een week na mijn aanvraag via Jaimy had ik al een chauffagist aan de deur, voor een nazicht en een wettelijk attest. Met een mooie korting bovendien!"

Meer dan 30.000 tevreden klanten

Jaimy is dé Belgische referentie voor het onderhoud van je cv-ketel.