Jaimy Logo

☀️ Zomeractie ☀️

CV-onderhoud

met wettelijk attest

 • Zuiniger én veiliger

  Een goed onderhouden ketel verbruikt tot 10% minder energie, waardoor een gemiddeld gezin jaarlijks ongeveer 100 euro bespaart op de energiefactuur. Bovendien is een goed functionerende ketel veiliger, met minder risico op CO-vergiftiging.

 • Minder risico op pannes

  Tijdens een jaarlijks of tweejaarlijks onderhoud kunnen kleine defecten snel opgespoord worden. Zo voorkom je dat de ketel plots in panne valt, en je grote herstellingskosten moet betalen. Een goed onderhouden boiler gaat bovendien langer mee!

 • Wettelijk helemaal in orde

  De Vlaamse overheid schrijft voor dat een mazoutketel jaarlijks moet nagekeken worden, een gasketel elke 2 jaar. Na het onderhoud krijg je van onze chauffagist een verbrandingsattest of certificaat, zodat je overal mee in orde bent!

Voordelen van een cv-onderhoud

Veelgestelde vragen over het cv-onderhoud

Wie een cv-onderhoud boekt via Jaimy, kan rekenen op een kwaliteitsgarantie. En een vaste, vooraf bepaalde prijs. Jaimy werkt samen met een netwerk van erkende chauffagisten en firma's, overal in België. Onze onderhoudsexperts beschikken over een officieel attest 'technicus gasvormige brandstoffen'. Zo kom je niet voor verassingen te staan.

Ja. De Vlaamse Overheid verplicht een periodiek onderhoud van de centrale verwarmingsketel:

 • Op aardgas: tweejaarlijks verplicht onderhoud
 • Op mazout: jaarlijks verplicht onderhoud

Een nazicht of onderhoud van de cv-ketel plan je best op tijd, alvorens het buiten koud wordt. Waarom?

 • In panne val je meestal pas als de ketel écht moet gaan werken. Als het dus koud wordt. Dat moet je proberen te vermijden, omdat de chauffagisten het dan druk hebben. Niets zo vervelend als thuis in de kou zitten!
 • Chauffagisten hebben het minder druk tijdens de lente en de zomer. Dan is het makkelijker én handiger om een afspraak te maken.
 • Mocht er tijdens het onderhoud een probleempje opduiken, is het minder erg om even zonder verwarming te vallen.

Je moet van de overheid beschikken over een geldig reinigings- en verbrangdingsattest. Dat ontvangt je na een geslaagd onderhoud. Deze attesten heb je ook nodig voor de verzekeringsmaatschappij en de brandpolis, mocht er ooit iets misgaan. Goed bijhouden is de boodschap!

Absoluut, en zelfs meer dan een oude cv-ketel!

In tegenstelling tot de oudere, atmosferische cv-ketels, gaat de nieuwe generatie condensatieketels ook restwarmte halen uit de verbranding van rookgassen. Dat gebeurt via een heel verfijnde mechaniek, die regelmatig moet gereinigd worden. Als dat niet gebeurt, zal het aangekoekte vuil gaan inwerken op de brander, zodat deze niet meer optimaal kan functioneren. Op iets langere termijn kan een gebrek aan onderhoud ernstige storingen of pannes veroorzaken.

Je ketel-onderhoud in 3 stappen

 • 1.

  Laat vrijblijvend je contactgegevens achter

  Vul het formuliertje in bovenaan deze pagina.

 • 2.

  Wij nemen contact met je op

  Binnen 24u bellen we je op om een afspraak te regelen met een erkend chauffagist in jouw regio.

 • 3.

  De chauffagist komt bij je langs

  Je betaalt de chauffagist pas na het onderhoud en de ontvangst van het wettelijk attest.

Wat vertellen onze klanten?

 • Bert

  Hasselt

  "Ik was net verhuisd, en zocht iemand voor het onderhoud van mijn gasboiler. Via Jaimy by Belfius vond ik meteen een goede chauffagist. HIj hield zich netjes aan de afgesproken prijs. Het volgende onderhoud over 2 jaar mag hij ook komen doen!"

 • Nina

  Turnhout

  "Ik herinner me dat ik ooit urenlang moest rondbellen, of per mail offertes opvragen om een chauffagist te vinden... Amper een week na mijn aanvraag via Jaimy had ik al een chauffagist aan de deur, voor een nazicht en een wettelijk attest. Met een leuke korting bovendien!"

 • Joeri

  Aalst

  Een aantal jaar geleden zat ik tijdens de winter plots zonder verwarming en warm water. Vreselijk! Ik moet eerlijk toegeven dat ik het onderhoud van de chauffageketel al een paar jaar had uitgesteld. Anders hadden ze dat probleempje sowieso opgelost tijdens het onderhoud."

Meer dan 30.000 tevreden klanten

Jaimy is dé Belgische referentie voor het onderhoud van je cv-ketel.