Jaimy Logo

CV-onderhoud met wettelijk attest

✅ Nu een CV-onderhoud boeken = gegarandeerde interventie vóór de winterkou. Twijfel niet langer en boek direct de beste chauffagisten uit België ✅ Betaal pas na je onderhoud ✅ Meer dan 1.000 tevreden klanten

BTW-tarief

6 %

Prijs incl. BTW

€ 149

Boek nu en betaal pas na het onderhoud.

 • Zuiniger én veiliger

  Een goed onderhouden ketel verbruikt tot 10% minder energie, waardoor een gemiddeld gezin jaarlijks ongeveer 100 euro bespaart op de energiefactuur. Bovendien is een goed functionerende ketel veiliger, met minder risico op CO-vergiftiging.

 • Minder risico op pannes

  Tijdens een jaarlijks of tweejaarlijks onderhoud kunnen kleine defecten snel opgespoord worden. Zo voorkom je dat de ketel plots in panne valt, en je grote herstellingskosten moet betalen. Een goed onderhouden boiler gaat bovendien langer mee!

 • Wettelijk helemaal in orde

  De Vlaamse overheid schrijft voor dat een mazoutketel jaarlijks moet nagekeken worden, een gasketel elke 2 jaar. Na het onderhoud krijg je van onze chauffagist een verbrandingsattest of certificaat, zodat je overal mee in orde bent!

Voordelen van een vakkundig cv-onderhoud

Veelgestelde vragen over het cv-onderhoud

Ja. De Vlaamse Overheid verplicht een onderhoud van de centrale verwarmingsketel:

 • Op aardgas: tweejaarlijks verplicht onderhoud
 • Op mazout: jaarlijks verplicht onderhoud

Onze prijzen zijn inclusief 6% btw, verplaatsingskosten en de volgende stappen van een standaard onderhoudsbeurt:

 1. Controle van de algemene staat van de installatie.
 2. Het reinigen van de cv-ketel. Voor het reinigen van de schoorsteen - verplicht bij cv-installaties op mazout - reken je best op een supplement van 20 €.
 3. Controle van de wettelijk voorgeschreven veiligheidsmaatregelen.
 4. Nazicht van de belangrijkste onderdelen van de ketel.
 5. Het opmaken en afleveren van een wettelijk attest.


  Nieuwe onderdelen of vervangstukken zijn niet inbegrepen in de prijs, zoals bijvoorbeeld een nieuwe dichting of ontsteking. In dat geval is het gebruikelijk dat een extra kost wordt aangerekend. Die situeert zich doorgaans tussen 5 € en 100 €.


  Meer info over de verschillende stappen van een cv-onderhoud.

Een nazicht of onderhoud van je cv-ketel plan je best op tijd, alvorens het buiten koud wordt. Waarom?

 • In panne val je meestal pas als de ketel écht moet gaan werken. Als het dus koud wordt. Dat moet je proberen te vermijden, omdat de chauffagisten het dan druk hebben. Niets zo vervelend als thuis in de kou zitten!
 • Chauffagisten hebben het minder druk tijdens de lente, de zomer en de herfst. Dan is het makkelijker én handiger om een afspraak te maken.
 • Mocht er tijdens het onderhoud een probleempje opduiken, is het minder erg om even zonder verwarming te vallen.

Je moet van de overheid beschikken over een geldig reinigings- en verbrangdingsattest, uitgereikt door een erkend 'technicus gasvormige brandstoffen'. Deze attesten heb je nodig voor de verzekeringsmaatschappij en de brandpolis, mocht er ooit iets misgaan.

Absoluut, en zelfs meer dan een oude cv-ketel!

In tegenstelling tot de oudere, atmosferische cv-ketels, gaan condensatieketels ook restwarmte halen uit rookgassen. Dat gebeurt via een heel verfijnde mechaniek, die regelmatig moet gereinigd worden. Als dat niet gebeurt, zal het aangekoekte vuil gaan inwerken op de brander, zodat deze niet meer optimaal kan functioneren. Op iets langere termijn kan een gebrek aan onderhoud ernstige storingen of pannes veroorzaken.

Je ketel-onderhoud in 3 stappen

 • 1.

  Kies de datum

  Vul het formuliertje in bovenaan deze pagina en kies een datum voor het onderhoud.

 • 2.

  Je ontvangt een bevestigingsmail

  Je ontvangt onmiddellijk een bevestiging via e-mail met de gegevens van de chauffagist.

 • 3.

  De chauffagist komt bij je langs

  Je betaalt de chauffagist pas na het onderhoud en de ontvangst van het wettelijk attest.

Wat vertellen onze klanten?

 • Bert

  Hasselt

  "Ik was net verhuisd, en zocht iemand voor het onderhoud van mijn gasboiler. Via Jaimy vond ik meteen een goede chauffagist. HIj hield zich netjes aan de afgesproken prijs. Het volgende onderhoud over 2 jaar mag hij ook komen doen!"

 • Nina

  Turnhout

  "Ik herinner me dat ik de vorige keer urenlang moest rondbellen en per mail offertes opvragen om een chauffagist te vinden... Amper 2 dagen na mijn aanvraag via Jaimy had ik al een chauffagist aan de deur, voor een nazicht en een wettelijk attest. Super!"

Meer dan 30.000 tevreden klanten

Jaimy is dé Belgische referentie voor het onderhoud van je cv-ketel.