Jaimy homepage hero image

Zonnepanelen met overheidspremie tot 1.500 €

Zonnepanelen zijn weer winstgevend! Wie zijn eigen groene energie produceert, zal zijn energiefactuur drastisch zien dalen. Sinds 1 januari 2021 kunt u profiteren van een eenmalige premie van maximaal 1.500 euro.

Waarom zonnepanelen installeren in 2022?

  Hoog financieel rendement en dalende energiefactuur

  Je produceert je eigen energie, dus je energiefactuur daalt spectaculair. En die energie is dan ook nog eens 100% groen! Een zonne-installatie heb je vanaf 4.500 € en verdient zich terug in 8 à 10 jaar.

  Extra interessant voor wie vaak thuis is & thuis werkt

  De nieuwe regeling met de digitale meter is financieel interessant voor wie overdag vaak thuis is en veel van de zelf opgewekte elektriciteit verbruikt. Met een extra thuisbatterij kan je de zonnestroom ook opslaan en 's avonds gebruiken.

  Nieuwe eenmalige premie tot 1.500 euro

  De financieel voordelige regeling met de terugdraaiende teller voor zonnepanelen is stopgezet. Sinds 1 januari 2021 is er een nieuwe, eenmalige installatiepremie tot 1.500 €!

Advies of een offerte nodig?

1

Plaats gratis je aanvraag

Vul vrijblijvend het formuliertje bovenaan de pagina in.

2

Wij matchen jouw vraag met 1 à 3 zonnepanelen-experten

De installateur contacteert jou, met advies of een offerte.

3

Kies vrijblijvend de beste offerte

Goede offerte gekregen? Jij beslist of je wil ingaan op het aanbod!

Zijn zonnepanelen nog rendabel in 2022?

Waarom vandaag toch zonnepanelen installeren?

 • Er is de eenmalige installatiepremie tot 1.500 euro, uitgekeerd door netbeheerder Fluvius. De premie is op z'n hoogst in 2021.
 • De kostprijs: een zonne-installatie voor een gemiddeld gezin heb je al vanaf 4.500 euro (excl. btw & plaatsing).
 • De gemiddelde terugverdientijd ligt nu tussen 8 en 10 jaar. Zonnepanelen gaan minstens 20 jaar mee. Een uitstekend rendement op lange termijn. En hoe meer de elektriciteitsprijzen stijgen, hoe sneller de installatie is terugverdiend!
 • De huidige generatie zonnepanelen is goedkoper en presteren veel beter dan vroeger. De panelen hoeven niet langer helemaal naar het zuiden gericht te zijn om energie te produceren. Sterker nog: steeds vaker worden zonnepanelen oost-west georiënteerd. Zo renderen ze de hele dag!
 • Met een zonne-installatie kan het E-peil van de woning gevoelig dalen. Vanaf 2021 is een E-peil van E30 de norm voor nieuwbouwwoningen, en E70 voor ingrijpende energetische renovaties. Blijf je onder de norm, dan vermijd je boetes en kom je aanmerking voor een vermindering van 50% tot 100% op de onroerende voorheffing.
 • Het belang van zelfconsumptie stijgt gevoelig vanaf 2021, in de plaats van het oude financiële voordeel met de terugdraaiende teller. Wie meer dan de helft van zijn zonne-energie zelf verbruikt, is vanaf 1 januari financieel allicht even goed (of beter) af met een digitale meter. Erg interessant voor wie overdag vaak thuis is en/of thuis werkt (en dus een groot deel van zijn zelf geproduceerde elektriciteit verbruikt)!
 • Een thuisbatterij in combinatie met zonnepanelen kan het aandeel eigen verbruik verdubbelen, tot 70 à 80%. Er is een premie van de Vlaamse Overheid tot 1.725 euro, of 40% van de totale investeringskost. Opgelet: deze premie voor thuisbatterijen gekoppeld aan zonnepanelen vervalt eind 2022! 

Daarom kies je voor Jaimy

Daarom kies je voor Jaimy

Bespaar tijd & geld

Post gratis je vraag en vergelijk verschillende offertes. Kies vervolgens het beste aanbod, op maat van jouw budget.

Echt vakwerk

We werken enkel met erkende zonnepanelen-installateurs die we zorgvuldig selecteren en laten beoordelen door de Jaimy-community.

Gratis support & advies

Vragen over zonnepanelen? Onze klantendienst staat voor je klaar met een antwoord!

Dit zeggen onze klanten:

Meer dan 30.000 tevreden klanten