Bespaar op je verwarming met een Warmtepomp

Je alles-in-één oplossing voor duurzame verwarming en sanitair warm water!

Voordelen van warmtepompen

    Verwarmen en koelen

    Warmtepompen hebben de mogelijkheid om op een warmte uit de binnenruimte te halen en deze naar buiten af te voeren, waardoor de binnentemperatuur wordt verlaagd. Dit is vergelijkbaar met de werking van een traditionele airconditioner, maar wat warmtepompen extra speciaal maakt, is dat ze deze verkoelende functie kunnen uitvoeren.

    Energiebesparing

    Als je een warmtepomp in je huis installeert, zullen je energiekosten dalen dankzij de superieure efficiëntie waarmee warmte uit natuurlijke bronnen wordt omgezet in hogere temperaturen, met betere prestaties per eenheid elektriciteit. Deze winst wordt versterkt door goede isolatie. Door zonnepanelen toe te voegen, kun je je kosten en ecologische voetafdruk nog verder verlagen, waardoor je besparing en ecologie combineert.

    Duurzaam en weinig onderhoud

    Warmtepompen bieden een duurzaam alternatief voor traditionele verwarmingssystemen, met minder bewegende onderdelen om het risico op slijtage te verminderen. Jaarlijks onderhoud wordt aanbevolen om toekomstige reparatiekosten te minimaliseren en de levensduur van het systeem te verlengen. Ze gebruiken lucht, grond of water en maken gebruik van hernieuwbare natuurlijke bronnen in plaats van fossiele brandstoffen, waardoor ze minder elektriciteit verbruiken en de CO2-uitstoot aanzienlijk verminderen.

Zet de eerste stap naar groenere verwarming.

Neem contact met ons op voor offertes voor warmtepompinstallatie.

Welke warmtepomp kiezen?

    Grond/water warmtepomp

    Een grond/water warmtepomp of bodem/water, beter bekend als een geothermische warmtepomp, onttrekt warmte aan de grond via een bodemcollector of sonde.  Er bestaan twee systemen om warmte (in de winter) of koelte (in de zomer) aan de bodem te onttrekken: verticale en horizontale captatie. Beide eisen grondboringen. Deze keuze is ideaal bij nieuwbouwprojecten of uitgebreide renovaties. De geothermische warmtepomp biedt een continue en efficiënte verwarming, zelfs bij lage buitentemperaturen. 

    Water/water warmtepomp

    Een water/water warmtepomp onttrekt warmte uit het waterlichaam, wat zeer efficiënt is, en zet deze om in warmte voor je huis. Voor de werking van dit systeem zijn twee putten nodig voor je woning, namelijk de pompput en de retourput, die tussen de 25 tot 150 meter diep worden geboord. De pompput haalt grondwater naar boven, dat vervolgens naar de verdamper van de warmtepomp wordt geleid. Het afgekoelde water wordt via de retourput teruggeleid naar het grondwater. Als je huis zich in de nabijheid van oppervlaktewater bevindt, zoals een meer of rivier, dan is de water/water warmtepomp de ideale keuze. 

    Lucht/water warmtepomp

    Een lucht/water warmtepomp bestaat uit twee units, een binnen- en een buitenunit. De buitenunit haalt energie uit de buitenlucht en zet deze om in bruikbare warmte voor je huis. Door middel van de koelmiddelcyclus geeft het systeem deze energie af bij een hogere (of lagere) temperatuur om zo ruimteverwarming (of -koeling) en warm water te genereren. Met dit systeem kun je dus niet alleen je woning verwarmen en koelen, maar ook warm water produceren. Dit gebeurt op een veel efficiënter manier dan bij een klassieke verwarmingsketel op stookolie, gas of elektriciteit. Het is de juiste keuze warmtepomp wanneer je een nieuwe cv-installatie plaatst, bij grotere renovaties, nieuwbouwprojecten of in een goed geïsoleerd huis. Dit type warmtepomp komt het best tot zijn recht in combinatie met lagetemperatuurverwarming, zoals vloerverwarming.

    Lucht/lucht warmtepomp

    Een lucht/lucht warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht met behulp van een compressor en blaast deze direct de binnenruimte in. Op deze manier transformeert het groene energie van buiten in aangename warmte naar binnen. Deze warmtepomp kan ook als airconditioning dienen, waarbij de warmte van binnen naar buiten wordt afgevoerd. Het proces verloopt zonder verbranding, wat resulteert in geen CO 2-uitstoot. Het systeem bestaat uit twee units: een binnenunit en een buitenunit. In geval van meerdere ruimtes die moeten worden verwarmd, biedt een multisplit, met verschillende binnenunits in je huis, een oplossing. Het is vooral geschikt voor milde klimaten of als bijverwarming in een goed geïsoleerd huis. Een potentieel nadeel is het risico op allergieën of ziektes door de opgewarmde lucht in je woning, maar dit kan worden verminderd met de aanschaf van een filter.

    Hybride warmtepomp

    Deze innovatieve oplossing combineert een warmtepomp met een traditionele verwarmingsbron, zoals een gasverwarmingsketel. Hierdoor maakt het gebruik van zowel fossiele brandstoffen zoals aardgas of stookolie als hernieuwbare energie. De werking van deze warmtepomp verschilt van eerder genoemde systemen. In dit geval wordt 75% omgevingsenergie ingezet om het huis te verwarmen, terwijl de overige 25% afkomstig is van elektriciteit. De ketel fungeert als de tweede energiebron, die in actie komt wanneer de warmtevraag hoog is of de buitentemperatuur te laag. Indien je momenteel al beschikt over een goed functionerende klassieke verwarmingsketel en nog niet toe bent aan vervanging, maar toch wilt profiteren van de voordelen van meerdere systemen, dan is een hybride warmtepomp de ideale keuze.

Laat je adviseren en offertes maken door een erkende warmtepompinstallateur.

Durf te veranderen! Gratis en zonder verplichting.

Wil je meer weten?

warmtepomp-installeren-wp

Blog by Jaimy

Welke warmtepomp kiezen?

isolatie-energiebesparing

Blog by Jaimy

Isolatie: De sleutel tot comfort en energiebesparing

duurezame-woning

Blog by Jaimy

Gids voor duurzame technologieën voor jouw woning

Veelgestelde vragen

Wacht niet langer om je huis te transformeren en je wooncomfort te verbeteren met een warmtepomp.

Onze installateurs werken met alle grote merken:

    De grootste fabrikanten

    Onze installateurs werken met de toonaangevende fabrikanten van verwarmingsoplossingen die zich onderscheiden door de kwaliteit van hun producten.

    De beste merken

    Kies voor de warmte & zekerheid van Vaillant, Junkers-Bosch, Buderus, Viessmann of Bulex.

    Vertrouwen als bonus

    Deze grote merken bieden je een goede dienst na verkoop in geval van een probleem. Gemoedsrust!

Dit mag je verwachten:

1

Plaats gratis je aanvraag

Vul het formuliertje bovenaan de pagina in.

2

We brengen je in contact met met erkende warmtepompinstallateurs.

De erkende technici nemen contact met je op om je te adviseren en een offerte op te maken.

3

Vergelijk en kies!

Je bent rechtstreeks in contact met de installateur en kiest vrijblijvend de offerte op maat van jouw woning. Transparant en zonder zorgen!

Dit zeggen onze klanten:

Vervang of combineer je verwarmingssysteem samen met Jaimy met een gerust hart.

Jaimy werkt samen met de beste warmtepompinstallateurs in België. Al onze vakmensen zijn gecertificeerd door erkende organisaties.