Ik zoek een elektricien in de buurt.

Plaats je opdracht en word in contact gebracht met bekwame vakmannen

Dringend een depannage nodig?

0460 20 38 36>>
 • GRATIS

  Zonder verplichting

 • SNEL

  Contact binnen
  24 werkuren

 • 3836

  Actieve vakmannen
  in België

 • 93907

  Opdrachten
  ontvangen tot op heden

Projecten in elektriciteit

Onze erkende elektriciens adviseren je graag over elektrische installaties en prijzen voor een nieuwbouwproject of renovatie. Dan denken we aan domotica, schakelkasten, sensoren, rookmelders en het aansluiten van slimme huishoudtoestellen. Onze elektriciens maken graag een vrijblijvende offerte voor je op. Tegelijk zijn we stand-by voor dringende interventies bij een stroomstoring of kortsluiting, kapotte verlichting, het vervangen van een stopcontact, schakelaar,...

Hoe werkt Jaimy

 • 1. Ik plaats gratis een opdracht

  Selecteer de dienst die je wenst en vertel ons wat meer over je opdracht

 • 2. Ik word gecontacteerd

  Wij zoeken de geschikte elektriciens en brengen jullie met elkaar in contact

 • 3. Ik laat de opdracht uitvoeren

  Geef na de uitvoering je mening en beoordeling van het werk

Uitgevoerde projecten door elektriciens kregen een gemiddelde score van

4.7/5

FAQ

Een woning verkopen, verbouwen of renoveren? Dan is elektriciteit vaak één van de eerste werken op het verlanglijstje! Op die manier kan je alle kabels, schakelaars en stopcontacten netjes wegwerken in muren, vloeren en plafonds.

De elektrische keuringsnormen en conformiteitsregels zijn de afgelopen jaren fors strenger geworden. In oude huizen of appartementen denken we aan het ontbreken van een aarding, verouderde stopcontacten, schakelaars, zekeringen en stroomkabels.

Tegelijk kan je op ons rekenen voor kleine reparaties, dringende interventies of pechverhelping. Bijvoorbeeld: het verhelpen van een kortsluiting, stroompanne of stroomonderbreking, een kapotte zekering, verdeelkast, buitenverlichting...

Snel een elektrisch keuringsattest nodig bij de verkoop van een woning? Doe beroep op één van onze erkende keurders, tegen een vaste prijs!

Elke elektrische installatie moet beschikken over een geldig elektrisch keuringsattest dat voldoet aan de AREI-normen (Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties). De keuring wordt opgelegd door de overheid. Een conforme elektrische installatie beperkt het risico op brand of elektrocutie, bijvoorbeeld in geval van blikseminslag of kortsluiting. Zonder geldig elektrisch keuringsattest kan de energieleverancier de woning niet aansluiten op het elektriciteitsnet.

Wanneer moet je een elektrische keuring laten uitvoeren?

 • Bij verkoop van de woning met een elektrische installatie die ouder is dan 1 oktober 1981. Dit attest moet verplicht bij de verkoopakte worden toegevoegd. Zonder (positief of negatief) keuringsverslag kan de verkoop niet doorgaan. Bij installaties ouder dan 1 oktober 1981 is er geen verplichting tot een periodieke controle om de 25 jaar. Het wordt wel aangeraden, uit veiligheidsoverwegingen.
 • Bij verkoop van de woning met een elektrische installatie die jonger is dan 1 oktober 1981. In dit geval volstaat het attest van de eerste (of meest recente) keuring of herkeuring. Zonder het attest kan de verkoop niet doorgaan. Nadien moet de installatie om de 25 jaar opnieuw gekeurd worden.
 • Bij de ingebruikname van een nieuwe installatie.
 • Bij een belangrijke wijziging of uitbreiding van de elektrische installatie.
 • Bij elke aanvraag tot verzwaring van de installatie.
 • Bij het installeren van zonnepanelen.
 • Bij het plaatsen van een tijdelijke installatie, bijvoorbeeld een werfkast.

De keuring moet uitgevoerd worden door een erkend keuringsbedrijf, doorgaans aangeduid als een erkend controlemechanisme. Een lijst van alle erkende controleurs vind je op de website van de Federale Overheid.

Opgelet: een elektricien is niet bevoegd om elektrische installaties te keuren of een elektrisch keuringsattest uit te reiken! Dat is de taak van een onafhankelijk, erkend keuringsbedrijf. De elektricien voert de nodige werken uit om de elektrische installatie conform te making met de officiële keuringsnormen. Na afloop van de werken ontvang je van de elektricien een eendraadsschema en het positie- of situatieschema. Die documenten zal je moeten voorleggen bij de uiteindelijke keuring, samen met het vorige keuringsverslag (indien beschikbaar).

Voor gewone interventies of het plaatsen van elektrische installaties in een nieuwbouw of renovatie wordt vooraf een offerte opgemaakt. De kostprijs is doorgaans gebaseerd op een uurtarief tussen 30 en 80 €, exclusief btw en reiskosten. In deze formule is het namelijk gebruikelijk dat ook de verplaatsing in rekening wordt gebracht.

Voor een pechverhelping bij een panne of stroomstoring is er doorgaans een vaste prijs tussen 80 en 150 €, exclusief btw. Dat is meestal inclusief de transportkost en 1 uur arbeid. Niet inbegrepen in de prijs: nieuwe onderdelen en eventuele overuren of onvoorziene problemen.

Tarieven en kostprijs elektriciteitswerkenTarieven en kostprijs elektriciteitswerkenHogere prijsklasse
Complete elektrische renovatie80€/m2120€/m2
Nieuwe elektrische installatie60€/m2120€/m2
Nieuw stopcontact of schakelaar30€60€
Plaatsen elektrische radiator150€250€
Plaatsen van een zekering of differentieelschakelaar200€300€
Plaatsen een elektriciteitsmeter200€300€
Plaatsen van een elektrische deurbel250€300€
Vernieuwen van de verdeelkast500€1300€

Neem gerust een kijkje in onze handige prijsgids met de meest voorkomende elektriciteitswerken. Ideaal om de kostprijs te schatten, of als richtprijs om offertes te vergelijken!

 • Hoe lang duren de werken?
 • Is het huis of het appartement bewoonbaar tijdens de werken?
 • Hoe kan ik me optimaal voorbereiden op de werken (opruimen, stofdicht maken, parkeerplaats voorzien,…)
 • Zijn er handige extra opties of domotica die aansluiten bij deze werken?
 • Wanneer zijn de werken gepland?
 • Kom ik in aanmerking voor bepaalde subsidies of premies?

Ondervind je een plotse stroomuitval, een kortsluiting of een andere elektrische panne? In dat geval kan je beroep doen op een noodinterventie van één van onze elektriciens. Een interventie van een ervaren elektricien binnen 24 werkuren kost 159 € (inclusief BTW, exclusief vervangingsonderdelen), te betalen na de interventie.

Meest voorkomende pannes: een stroomstoring, kapotte verlichting of zekering, een defecte kabel, schakelaar, stopcontact,... Een afspraak maken kan snel en eenvoudig, in 3 clicks. Onze elektrische experts zijn stand-by om een oplossing te vinden voor elke panne, herstelling of stroomonderbreking!

Waarom Jaimy kiezen voor je project in elektriciteit?

 • Voordelig

  Vergelijk verschillende offertes en kies het beste aanbod voor jouw budget.

 • Kwaliteitscheck

  We selecteren zorgvuldig alle vakmannen en laten ze beoordelen door andere huiseigenaars.

 • Support

  Onze klantendienst staat voor je klaar en helpt je met elke vraag.

 • Bespaar tijd

  Met Jaimy hoef je slechts 3 keer te klikken om in contact te komen met de juiste vakmannen voor jouw project en regio.

Why Jaimy

Wat vertellen onze klanten?

Inspirerende blogartikels over elektriciteit

Expert-advies laadpalen: prijzen en tips voor installatie
Guides

Expert-advies laadpalen: prijzen en tips voor installatie

Waarom is een laadpaal nodig? En wat is de kostprijs van een laadstation thuis? En hoe zit het met het fiscale voordeel voor wie thuis of op het werk een laadpaal wil installeren? Onze expert maakt je wegwijs!

Plaats gratis een opdracht, wij doen de rest.