Ik zoek een loodgieter in de buurt.

Plaats je opdracht en word in contact gebracht met bekwame vakmannen

 • GRATIS

  Zonder verplichting

 • SNEL

  Contact binnen
  24 werkuren

 • 3836

  Actieve vakmannen
  in België

 • 93907

  Opdrachten
  ontvangen tot op heden

Projecten in loodgieterij

De loodgieter ontfermt zich over alles wat te maken heeft met het installeren van sanitair en het aansluiten van waterleiding in de keuken, badkamer of wasplaats.

Hoe werkt Jaimy

 • 1. Ik plaats gratis een opdracht

  Selecteer de dienst die je wenst en vertel ons wat meer over je opdracht

 • 2. Ik word gecontacteerd

  Wij zoeken de geschikte loodgieters en brengen jullie met elkaar in contact

 • 3. Ik laat de opdracht uitvoeren

  Geef na de uitvoering je mening en beoordeling van het werk

Uitgevoerde projecten door loodgieters kregen een gemiddelde score van

4.6/5

FAQ

Loodgieters en chauffagisten worden soms met elkaar verward. Hieronder zetten we even de verschillen op een rij tussen een loodgieter en een chauffagist. Natuurlijk zijn er ook vakmannen die loodgieterij en chauffage combineren!

Loodgieterij

Een erkend loodgieter specialiseert in het volledige watercircuit binnen een woning. Dit omvat onder meer een boiler voor warm water, en de leidingen en buizen die het water naar het sanitair brengen (toilet, douche, bad, lavabo, wasmachine,...). De loodgieter of sanitair installateur voorziet ook de afvoer van het afvalwater. Het loodgietersbedrijf komt ook tussen in noodgevallen of urgenties, waarbij een lek of een verstopte buis of leiding optreedt.

Chauffage of verwarming

De chauffagist focust op de installatie en het onderhoud van de (centrale) verwarming en de bijhorende verwarmingstoestellen. Dan denken we bijvoorbeeld aan de gasketel of mazoutketel. Steeds vaker zijn chauffagisten echte specialisten in duurzame en milieuvriendelijke technologie. Een goed functionerende verwarming is niet enkel een veiliger, ze is ook een stuk zuiniger en beter voor het milieu!

Prijzen van een loodgieter variëren meestal tussen 35 € en 70€ per uur (exclusief btw). Andere loodgieters rekenen een vaste kost per afspraak of noodinterventie. Dat is ongeacht de tijd die ze spenderen op de werf of bij de klant. Wat betreft de vaste kostprijs voor een interventie, zetten we hier een aantal gemiddelde tarieven op een rijtje. Deze zijn gebaseerd op een btw-tarief van 21%, exclusief eventuele extra kosten, zoals bijvoorbeeld leveringskosten:

InterventieLage prijsklasseHoge prijsklasse
Vervangen van een waterkraan120 €130 €
Reparatie vlotter of stortbak75 €150 €
Vervanging van een versleten onderdeel80 €100 €
Vervangen van een boiler300 €500 €
Ontstopping buis of afvoer190 €350 €
Septische put legen70 €180 €
 • Vraag of de loodgieter of chauffagist alle benodigde materialen aankoopt, en of deze voldoen aan de belangrijkste keurmerken en veiligheidsnormen.
 • Laat je grondig inlichten over de kwaliteit en materiaalkeuze. Bij het basismateriaal (buizen, koppelingen) is er minder keuze dan in de afwerking (lavabo, douchekop,...)
 • Check elk detail van de offerte samen met de loodgieter. Staat alles erin? Ook de kosten van eventuele afbraak, levering, materiaal, afvalverwerking,...?
 • Vraag of de transportkosten in de vervat zitten. Ook kan er een extra kost gerekend worden voor dringende interventies ‘s avonds of in het weekend.
 • Check of en hoe lang het sanitair, de badkamer of keuken buiten gebruik zal zijn.
 • Vraag een aantal verschillende offertes aan verschillende loodgieters. Dat kan makkelijk via Jaimy!
 • Een donkere vlek op de muur, een schimmelgeur of omkrullend behang kan op een verborgen waterlek of een kapotte afvoer duiden.
 • Tip om na te gaan of je te maken hebt met een waterlek: zorg ervoor dat alle kranen en apparaten zijn dichtgedraaid en check de waterstand, met enkele uren ertussen. Een abnormale toename van het waterverbruik kan duiden op verlies of een lek.
 • Geluid of trillingen duiden mogelijk op een verstopte leiding of afvoer.
 • Ook de aanvoer of aansluiting van huishoudelijke apparaten kan het plots begeven (bijv. wasmachine of vaatwasser).
 • Een verstopte afvoer kan ook duiden op een rioolbuis of septische put die moet leeggehaald of ontstopt worden door een ruimingsdienst.
 • Een oude boiler kan het plotseling begeven. De gemiddelde levensduur van een boiler is 12 tot 15 jaar. Een oude verwarmingsketel verbruikt bovendien een pak meer gas of mazout!
 • Het water stijgt op ongeschikte plaatsen, bijvoorbeeld in het toilet of de douche: een teken dat er een verstopping in je leidingen zit.
 • Een spoelbak die een sissend geluid maakt of langzaam blijft doorlopen kan je waterfactuur op jaarbasis sterk doen stijgen.

Dringend een loodgieter nodig? Geen paniek, de Jaimy-loodgieters komen zo snel mogelijk langs voor een noodinterventie. Dat doen ze bovendien tegen een vaste kostprijs: 169 € (tijdens werkdagen, interventie- en transportkosten inbegrepen).

Onze loodgietersbedrijven staan paraat in geval van waterschade of lekkages in een leiding, afvoer of sanitaire installaties (toilet, lavabo, douche, bad...). Onze loodgieters helpen je bij het ontstoppen van een toilet of verstopte afvoer. Onze professionele oodgieters beschikken over alle apparatuur om leidingen te ontstoppen: een hogedrukpomp, video-inspectiecamera.... Bij sterke geurhinder kan een ‘rioolrat’ of een waterslang met hoge druk de verstopte buizen helemaal vrijmaken, zodat het water opnieuw kan doorstromen.

Ook als je in panne valt met boiler of verwarmingsketel, kunnen onze loodgietersbedrijven snel ingrijpen. Zo heb je snel weer warm water en verwarming in huis. Ook voor het vervangen van een thermokoppel of temperatuursensor kunnen onze loodgieters je snel en efficiënt helpen.

Sommige wc’s zijn gevoelig voor regelmatige verstoppingen. In dat geval kan een wc met vermaler of vergruizer uitkomst bieden. Dit elektronische mechanisme zorgt ervoor dat het afvalwater opnieuw vlot kan doorstromen, zodat de afvoer niet opnieuw verstopt raakt.

Waarom Jaimy kiezen voor je project in loodgieterij?

 • Voordelig

  Vergelijk verschillende offertes en kies het beste aanbod voor jouw budget.

 • Kwaliteitscheck

  We selecteren zorgvuldig alle vakmannen en laten ze beoordelen door andere huiseigenaars.

 • Support

  Onze klantendienst staat voor je klaar en helpt je met elke vraag.

 • Bespaar tijd

  Met Jaimy hoef je slechts 3 keer te klikken om in contact te komen met de juiste vakmannen voor jouw project en regio.

Why Jaimy

Wat vertellen onze klanten?

Inspirerende blogartikels over loodgieterij

De zolder verbouwen tot een bureau voor thuiswerk
Guides

De zolder verbouwen tot een bureau voor thuiswerk

Om je écht goed te kunnen concentreren, is een apart kantoor of een thuiswerk-bureau geen overbodige luxe. Het meest voor de hand liggend: een oude of ongebruikte zolder renoveren en herinrichten als bureau. Hoe pak je dat aan? Ontdek het in dit artikel!

Plaats gratis een opdracht, wij doen de rest.