Ik zoek een schilder en decorateur in de buurt.

Plaats je opdracht en word in contact gebracht met bekwame vakmannen

 • GRATIS

  Zonder verplichting

 • SNEL

  Contact binnen
  24 werkuren

 • 3836

  Actieve vakmannen
  in België

 • 93907

  Opdrachten
  ontvangen tot op heden

Projecten in schilderen & decoratie

De schilders van Jaimy leveren kwaliteitswerk van a tot z. Van het voorbereiden van de muren (scheuren of barsten vullen, egaliseren, schoonmaken en pleisterwerk aanbrengen) tot het schilderen, behangen of decoreren. Na de schilderwerken laten ze de woning altijd netjes achter.

Hoe werkt Jaimy

 • 1. Ik plaats gratis een opdracht

  Selecteer de dienst die je wenst en vertel ons wat meer over je opdracht

 • 2. Ik word gecontacteerd

  Wij zoeken de geschikte schilders en decorateurs en brengen jullie met elkaar in contact

 • 3. Ik laat de opdracht uitvoeren

  Geef na de uitvoering je mening en beoordeling van het werk

Uitgevoerde projecten door schilders en decorateurs kregen een gemiddelde score van

4.5/5

FAQ

Onze schilders, behangers en decorateurs zijn onmisbaar bij het vakkundig renoveren van elke woning! Ze schilderen het volledige huis of appartement, of één of meerdere kamers die een nieuw laagje verf kunnen gebruiken: woonkamer, keuken, badkamer, slaapkamer…

Heel wat van onze schilders specialiseren ook in het behangen van muren, of het aanbrengen van glasvezeldoek extra decoratie.

Onze vakmannen verven, behandelen en vernissen ook deuren, ramen, garagepoorten, vloeren, afsluitingen,... En wat dacht je van een facelift voor de gevel van de woning, met een nieuw laagje verf of pleister?

Een schilderproject bestaat grosso modo uit 3 fasen. De voorbereiding van de muren vraagt vaak heel wat tijd. Aan jou om te kiezen wat je zelf doet, en wat je in de offerte van de schilder wil laten opnemen. Professionele schilders zijn hierin flexibel, en passen zich aan aan jouw voorkeur en budget.

Beschermen en afplakken

 • In eerste instantie is het raadzaam de ruimte zoveel mogelijk leeg te maken, om verfspatten te vermijden.
 • Bescherm ramen, stopcontacten, plinten,... met schilderstape of afplaktape.
 • Demonteer de armaturen van wandlampen en/of bescherm ze met tape.
 • Leg een protectiekarton of afdekzeil - ook wel stucloper of tetrakarton genoemd - op de vloer, om vlekken te voorkomen.
 • Bedek het niet-verplaatste meubilair met een plastic afdekzeil.

Voorbereiden van de ondergrond of te schilderen muren

De voorbereidingsfase hangt in grote mate af van de gewenste afwerking en de staat van de muren:

 • Oud behangpapier kan je best verwijderen met een behangafstomer.
 • Als de muur oneffenheden, scheuren of gaten vertoont, moeten deze worden opgevuld met gips of pleister.
 • De laatste stap is het schuren of opschuren van de muren - indien nodig gevolgd door het verwijderen van stof met een doek. Zo verkrijg je een perfect egaal oppervlak, klaar om te schilderen!

Schilderen

Afhankelijk van de ondergrond en het soort verf, begint de schilder met een grondlaag. De meeste soorten muurverf op waterbasis hebben vandaag (gelukkig) geen grondlaag of primer meer nodig.

De meeste schilderbedrijven werken meestal per vierkante meter (m2). Dat komt ongeveer neer op een kostprijs tussen 20 € en 45 € per uur (excl. btw).

De kostprijs kan natuurlijk variëren, afhankelijk van de staat van de muren, de gekozen verf en de reputatie van de schilder in kwestie. Enkele richtprijzen voor een schilder - verf en arbeidsuren inbegrepen:

Soort werkLage prijsklasseHoge prijsklasse
Verwijderen of afstomen van behangpapier6 € / m²15 € / m²
Muren verven (in slechte staat)15 € / m²25 € / m²
Muren verven (in gemiddelde staat)25 € / m²30 € / m²
Muren verven (in goede staat)30 € / m²40 € / m²
Plafond verven (in slechte staat)20 € / m²30 € / m²
Plafond verven (in gemiddelde staat)30 € / m²35 € / m²
Plafond verven (in goede staat)40 € / m²45 € / m²

Meer weten over de kostprijs van een professionele schilder? Check onze prijsgids voor schilderwerken

Dé hamvraag voor iedereen die z’n huis of appartement een nieuw kleurtje wil geven: welke kleur verf kies ik? Hier alvast een paar tips om je te helpen bij het kiezen van de gepaste verf:

Matte verf: Dit type verf is uiterst geschikt om kleine oneffenheden in de muur of het plafond te maskeren. Matte verf heeft een fluweelachtige textuur, weerkaatst minder licht en is doorgaans erg rustgevend. Ideaal voor de living of de slaapkamer. Het nadeel is dat matte verf vaak moeilijker afwasbaar is.

Glanzende verf: Enkel aangeraden indien de oppervlaktes in een goede of gladde staat zijn! Glanzende verf reflecteert licht. Sommige tinten zorgen zelfs voor een spiegeleffect. Het belangrijkste voordeel van glanzende verf? Ze is doorgaans waterafstotend afwasbaar, en daarom een goede keuze in de keuken en de badkamer.

Satijnverf: Een perfecte compromis tussen matte en glanzende verf. De meeste satijnverf is geschikt voor allround-gebruik in het hele huis.

Lakverf: Deze verf wordt meestal aangebracht via een spuitbus, en zorgt voor een krasvaste en gladde afwerking. Lakverf wordt vooral gebruikt voor trappen, plafondprofielen, houten meubelen,…

Fluweelverf: De ideale oplossing als je graag een matte afwerking en een onderhoudsvriendelijke, afwasbare verf wilt. Dit type verf is geschikt voor alle kamers in huis. Praktisch!

Er bestaan duizenden kleuren, in oneindig veel combinaties. Dat maakt de verfkeuze natuurlijk niet makkelijk! Vooral als je bijvoorbeeld houdt van afwisseling van kleuren, verschillend per ruimte of per muur.

Lichte kleuren geven doorgaans een ruimtelijk gevoel. Felle kleuren gebruik je best met mate, als extra origineel accent. De uitdaging: zoeken naar kleuren die mooi contrasteren, maar toch bij elkaar passen.

De schilders en decoratieschilders van Jaimy zijn echte kleurenexperts. Ze geven graag advies over trendy kleurcombinaties. Of ze baseren zich op jouw smaak, het interieurdesign of de bestaande inrichting van jouw woning.

Tenslotte geven onze erkende schilders dook eskundig advies en tips omtrent vochtbestendige acrylverf in de keuken en de badkamer. Een goede schilder staat altijd klaar met advies over kleuren, verfsoorten, prijzen, de duur en planning van de schilderwerken.

Onze schilders verzorgen ook de renovatie en het schilderen van woninggevels. Gevelwerken kunnen op heel wat verschillende manieren, bijvoorbeeld via het aanbrengen van een nieuwe laag pleister of crepi, of het (over)schilderen van de bestaande gevels van het huis.

De kostprijs van schilderwerken is sterk afhankelijk van de staat van de gevel of façade - en of de gevel voorafgaand moet gereinigd, gevoegd of hersteld worden. Ook het zandstralen of behandelen tegen doorslaand vocht (of slagregen) is een optie die de gevel langdurig beschermt tegen de natuurelementen.

 • Stel gerust vragen over het merk en het type verf dat de schilder beoogt. Vandaag bestaan er bijvoorbeeld heel wat volwaardige ecologische, natuurlijke en organische verven die onschadelijk zijn voor mens en milieu.
 • Schilderen in de keuken of badkamer? Vraag naar afwasbare, vochtresistente verfsoorten die makkelijk zijn in onderhoud.
 • Zorg ervoor dat ook het ‘prepareren’ of voorbereiden van de muren gedetailleerd is opgenomen in de offerte.
 • Vraag om meubels, apparaten, aanpalende ruimtes afdoend te beschermen tegen stof en verfspatten.
 • Laat de schilder een schatting maken van de duur van de werkzaamheden, en welke kamers al dan niet tijdelijk onbruikbaar zijn.
 • Vergelijk altijd verschillende offertes van schilders. Dat kan in een handomdraai via Jaimy ;) Zo vind je de schilder van je dromen, tegen de beste prijs!

Waarom Jaimy kiezen voor je project in schilderen & decoratie?

 • Voordelig

  Vergelijk verschillende offertes en kies het beste aanbod voor jouw budget.

 • Kwaliteitscheck

  We selecteren zorgvuldig alle vakmannen en laten ze beoordelen door andere huiseigenaars.

 • Support

  Onze klantendienst staat voor je klaar en helpt je met elke vraag.

 • Bespaar tijd

  Met Jaimy hoef je slechts 3 keer te klikken om in contact te komen met de juiste vakmannen voor jouw project en regio.

Why Jaimy

Wat vertellen onze klanten?

Inspirerende blogartikels over schilderen & decoratie

Trendkleur van 2021: Brave Ground
Inspiratie & ideeën

Trendkleur van 2021: Brave Ground

Tijd voor een nieuw kleurtje in huis? Brave Gound zou wel eens dé tint van 2021 kunnen worden. Geen schreeuwerige of opvallende kleur, maar rustgevend. En ze past helemaal in de trend naar een organischer interieur, in plaats van een wit en strak design.

Plaats gratis een opdracht, wij doen de rest.