Jaimy Logo

Boek een

CV-onderhoud

met wettelijk attest

 • Zuiniger én veiliger

  Een goed onderhouden ketel verbruikt tot 10% minder energie, waardoor een gemiddeld gezin jaarlijks ongeveer 100 euro bespaart op de energiefactuur. Bovendien is een goed functionerende ketel veiliger, met minder risico op CO-vergiftiging.

 • Minder risico op pannes

  Tijdens een jaarlijks of tweejaarlijks onderhoud kunnen kleine defecten snel opgespoord worden. Zo voorkom je dat de ketel plots in panne valt, en je grote herstellingskosten moet betalen. Een goed onderhouden boiler gaat bovendien langer mee!

 • Wettelijk helemaal in orde

  De Vlaamse overheid schrijft voor dat een mazoutketel jaarlijks moet nagekeken worden, een gasketel elke 2 jaar. Na het onderhoud krijg je van onze chauffagist een verbrandingsattest of certificaat, zodat je overal mee in orde bent!

Voordelen van een vakkundig cv-onderhoud

Veelgestelde vragen over het cv-onderhoud

Ja. De Vlaamse Overheid verplicht een onderhoud van de centrale verwarmingsketel:

 • Op aardgas: tweejaarlijks verplicht onderhoud
 • Op mazout: jaarlijks verplicht onderhoud

De prijs die hierboven wordt vermeld, omvat de verplaatsingskosten van de chauffagist en de volgende stappen in het onderhoudsproces:

 1. De algemene staat van de installatie controleren
 2. Ketel reinigen en schoorsteen vegen
 3. Veiligheidsmaatregelen controleren
 4. Staat van de onderdelen controleren
 5. Attest opmaken en afleveren
  Let op: als bepaalde onderdelen vervangen moeten worden (afhankelijk van de staat waarin ze zich bevinden), dan kan de chauffagist een extra kost aanrekenen die doorgaans tussen 5€ en 100€ ligt.

Een nazicht of onderhoud van je cv-ketel plan je best op tijd, alvorens het buiten koud wordt. Waarom?

 • In panne val je meestal pas als de ketel écht moet gaan werken. Als het dus koud wordt. Dat moet je proberen te vermijden, omdat de chauffagisten het dan druk hebben. Niets zo vervelend als thuis in de kou zitten!
 • Chauffagisten hebben het minder druk tijdens de lente, de zomer en de herfst. Dan is het makkelijker én handiger om een afspraak te maken.
 • Mocht er tijdens het onderhoud een probleempje opduiken, is het minder erg om even zonder verwarming te vallen.

Je moet van de overheid beschikken over een geldig reinigings- en verbrangdingsattest, uitgereikt door een erkend 'technicus gasvormige brandstoffen'. Deze attesten heb je nodig voor de verzekeringsmaatschappij en de brandpolis, mocht er ooit iets misgaan.

Absoluut, en zelfs meer dan een oude cv-ketel!

In tegenstelling tot de oudere, atmosferische cv-ketels, gaan condensatieketels ook restwarmte halen uit rookgassen. Dat gebeurt via een heel verfijnde mechaniek, die regelmatig moet gereinigd worden. Als dat niet gebeurt, zal het aangekoekte vuil gaan inwerken op de brander, zodat deze niet meer optimaal kan functioneren. Op iets langere termijn kan een gebrek aan onderhoud ernstige storingen of pannes veroorzaken.

We werken samen met een netwerk van technniekers, erkend door de verschillende gewesten. Dat wil zeggen dat onze chauffagisten over de nodige kwalifacties beschikken om een correct attest af te leveren.

Bovendien doen we steeds ons best om je in contact te brengen met de meest geschikte chauffagisten in je regio, naargelang de gemeente die je opgeeft bij de registratie. Op die manier steun je de lokale economie.

Ten slotte worden al onze techniekers grondig geëvalueerd na elk onderhoud. Je bent dus verzekerd van bekwame en professionele chauffagisten!

Je ketel-onderhoud in 3 stappen

 • 1.

  Kies de datum

  Vul het formuliertje in bovenaan deze pagina en kies een datum voor het onderhoud.

 • 2.

  Je ontvangt een bevestigingsmail

  Je ontvangt onmiddellijk een bevestiging via e-mail met de gegevens van de chauffagist.

 • 3.

  De chauffagist komt bij je langs

  Je betaalt de chauffagist pas na het onderhoud en de ontvangst van het wettelijk attest.

Wat vertellen onze klanten?

 • Bert

  Hasselt

  "Ik was net verhuisd, en zocht iemand voor het onderhoud van mijn gasboiler. Via Jaimy vond ik meteen een goede chauffagist. HIj hield zich netjes aan de afgesproken prijs. Het volgende onderhoud over 2 jaar mag hij ook komen doen!"

 • Nina

  Turnhout

  "Ik herinner me dat ik de vorige keer urenlang moest rondbellen en per mail offertes opvragen om een chauffagist te vinden... Amper 2 dagen na mijn aanvraag via Jaimy had ik al een chauffagist aan de deur, voor een nazicht en een wettelijk attest. Super!"

Meer dan 30.000 tevreden klanten

Jaimy is dé Belgische referentie voor het onderhoud van je cv-ketel.