Jaimy Logo

Boek een

onderhoud

met wettelijk attest cv-ketel

Boek nu je afspraak met een erkend chauffagist

Boek een eenmalig onderhoud met vaste prijs inclusief btw, zonder contract of domiciliëring. Laat je gegevens achter en wij matchen je vraag met een beschikbare chauffagist:

Mijn cv-ketel werkt op:

 • Zuiniger én veiliger

  Een goed onderhouden ketel verbruikt tot wel 10% minder energie, waardoor een gemiddeld gezin jaarlijks ongeveer 100 euro bespaart op de energiefactuur. Bovendien is een goed functionerende ketel veiliger, met minder risico op CO-vergiftiging.

 • Minder risico op pannes

  Tijdens een jaarlijks of tweejaarlijks onderhoud kunnen kleine defecten snel opgespoord worden. Zo voorkom je dat de ketel plots in panne valt, en je grote herstellingskosten moet betalen. Een goed onderhouden boiler gaat bovendien langer mee!

 • Wettelijk helemaal in orde

  De Vlaamse overheid schrijft voor dat een mazoutketel jaarlijks moet nagekeken worden, een gasketel elke 2 jaar. Na het onderhoud krijg je van onze chauffagist een verbrandingsattest of certificaat, zodat je overal mee in orde bent!

Voordelen van een vakkundig cv-onderhoud

Veelgestelde vragen over het cv-onderhoud

Ja. De Vlaamse Overheid verplicht een onderhoud van de centrale verwarmingsketel:

 • Op aardgas: tweejaarlijks verplicht onderhoud
 • Op mazout: jaarlijks verplicht onderhoud

Een nazicht of onderhoud van je cv-ketel plan je best op tijd, alvorens het buiten koud wordt. Waarom?

 • In panne val je meestal pas als de ketel écht moet gaan werken. Als het dus koud wordt. Maar dat moet je proberen vermijden, omdat de chauffagisten het dan druk hebben. En je wil gewoon niet in de kou zitten
 • Chauffagisten hebben het minder druk tijdens de lente, de zomer en de herfst. Dan is het makkelijker én handiger om een afspraak te maken.
 • Mocht er tijdens het onderhoud een probleempje opduiken, is het minder erg om even zonder verwarming te vallen dan tijdens de winter.

Je moet van de overheid beschikken over een geldig reinigings- en verbrangdingsattest, uitgereikt door een erkend 'technicus gasvormige brandstoffen'. Die attesten heb je nodig voor de verzekeringsmaatschappij en de brandpolis, mocht er iets misgaan.

Absoluut, en zelfs meer dan een oude cv-ketel. In tegenstelling tot de oudere, atmosferische cv-ketels, gaan condensatieketels ook restwarmte halen uit rookgassen. Dat gebeurt via een heel verfijnde mechaniek, dat regelmatig moet gereinigd worden. Als dat niet gebeurt, zal het aangekoekte vuil gaan inwerken op de brander, zodat deze niet meer optimaal kan functioneren. En op lange termijn storingen of pannes kan veroorzaken.

Je ketel-onderhoud in 3 stappen

 • 1.

  Laat vrijblijvend je contactgegevens achter

  Vul het formuliertje bovenaan deze pagina in.

 • 2.

  Wij nemen contact met je op

  Binnen 24u bellen we je op om een afspraak te regelen met een erkend chauffagist in jouw regio.

 • 3.

  De chauffagist komt bij je langs

  Je betaalt de chauffagist pas na het onderhoud en de ontvangst van het wettelijk attest.

Wat vertellen onze klanten?

 • Bert

  Hasselt

  "Ik was net verhuisd, en zocht iemand voor het onderhoud van mijn gasboiler. Via Jaimy vond ik meteen een goede chauffagist. HIj hield zich netjes aan de afgesproken prijs. Het volgende onderhoud over 2 jaar mag hij ook komen doen!"

 • Nina

  Turnhout

  "Ik herinner me dat ik de vorige keer urenlang moest rondbellen en per mail offertes opvragen om een chauffagist te vinden... 2 dagen na mijn aanvraag via Jaimy had ik al een loodgieter aan de deur, voor een nazicht en een wettelijk attest. Super!"

Bert

"Ik was net verhuisd, en zocht iemand voor het onderhoud van mijn gasboiler. Via Jaimy vond ik meteen een goede chauffagist. HIj hield zich netjes aan de afgesproken prijs. Het volgende onderhoud over 2 jaar mag hij ook komen doen!"

Meer dan 30.000 tevreden klanten

Jaimy is dé Belgische referentie voor het onderhoud van je cv-ketel.