Installeer Een Elektrische Laadpaal thuis of op het werk

service.


Voordelen van een eigen laadstation

  Comfortabel & snel opladen

  Opladen via een gewoon stopcontact gaat heel traag. Een eigen laadpaal of laadstation heeft een veel hogere capaciteit, zodat je snel én veilig kan opladen.

  Fiscaal aftrekbaar

  Particulieren komen vanaf 1 september 2021 in aanmerking voor een belastingaftrek van 30%, of maximaal 1.500 € per laadpaal. Bedrijven kunnen in een eerste fase tot 200% fiscaal aftrekken.

  Economisch

  Thuis opladen is goedkoper dan via een publiek laadpunt. Bovendien kan je de verbruikte stroom inbrengen voor terugbetaling door de werkgever.

Fiscale voordelen laadstations

Welk type laadpaal kiezen?

 • Een elektrische wagen opladen via het gewone stopcontact (en zonder laadpaal) is aan het verdwijnen. Omdat het opladen langer duurt, het is minder veilig én het kost meer elektriciteit. Het gebruik van een eigen oplaadstation of wallbox wordt vandaag daarom aanbevolen door alle fabrikanten van elektrische auto's.
 • Een enkelfasige laadpaal met 'dynamic load balancing' is vandaag de meest interessante optie voor wie een gemiddeld aantal kilometers aflegt. Via een laadpaal kan de elektrische wagen tot 50% sneller opladen. Via dit systeem vermijd je dat het elektrisch netwerk gaat overbelasten, als je bijvoorbeeld de wasmachine aanzet. De laadpaal kan het laden automatisch en in realtime gaan sturen, op basis van je verbruik en de meest gunstige elektriciteitstarieven.
 • Via een driefasig oplaadsysteem kan je 3 tot keer zo snel opladen. Zo kan je in 3 à 6 uur de batterij volledig opladen. Driefasig opladen gebeurt middels een verzwaarde aansluiting op het elektriciteitsnet, en is geschikt voor de meest recente/sportieve elektrische modellen. Zo'n driefasig systeem brengt wel extra kosten met zich mee.
 • Thuis de elektrische wagen opladen is ideaal voor eigenaars van zonnepanelen. Zeker nu de terugdraaiende teller voor zonnepanelen is afgeschaft en je best zoveel mogelijk zonnestroom zélf gaat verbruiken. Ook de combinatie van zonnepanelen met een thuisbatterij wordt steeds interessanter!
 • Conclusie: met een eigen laadpaal thuis gaat het opladen slim, snel & efficiënt. En je betaalt minder elektriciteitskosten! meer weten

Advies of een gratis offerte in 3 stappen

1

Laat vrijblijvend je contactgegevens achter

Vul gratis het formuliertje bovenaan deze pagina in.

2

Max. 3 installateurs nemen contact met je op

Wij matchen je vraag met installateurs uit jouw regio.

3

Ontvang gratis offertes

Kies vrijblijvend de installateur met beste aanbod.

Zij vonden een laadpaal-installateur via Jaimy:

Meer dan 30.000 tevreden klanten

Jaimy is dé Belgische referentie voor het vinden van een erkend vakman.